Paris 2016: Mercedes-AMG GT Roadster

2017-mercedesamggt-roadster-17

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cabrioletele Daimler sunt: smart fortwo, Clasa C, SLC, SL, Clasa S. Și mai nou, de astăzi, AMG GT Roadster. Bazat pe AMG-ul GT pe care l-am condus și noi, supercarul roadster al lui Mercedes-AMG împrumută elemente tehnice  și estetice de la bestia GT R de 585 CP. În fapt, roadsterul va fi disponibil în două versiuni, una standard și una denumită GT C.

Modelul „stock” are 476 CP și 630 Nm cuplu motor maxim și are 1.595 kg masă proprie. GT C Roadster, în schimb devine cel mai puternic AMG GT din gama actuală după GT R, oferint 557 CP și 680 Nm. Primul roadster face 0-100 în 4.0 secunde iar GT C în 3.7 secunde iar vitezele maxime sunt de 302, respectiv 316 km/h.

Soft-top-ul celui mai rapid roadster Mercedes-AMG din gama actuală poate fi comandat în trei culori – bej, negru și roșu și este foarte ușor datorită unui cadru realizat din materiale compozite – magneziu, aluminiu și oțel. Capotarea/ decapotarea se realizează în 11 secunde și poate fi comandată până la 50 km/h. 11 culori sunt disponibile pentru exteriorul mașinii și 10 pentru interiorul identic cu cel de la Coupe

 

 

După ce a cules o mulțime de laude cu actualul AMG GT, Mercedes s-a gândit să arunce în luptă și varianta decapotabilă a supercarului, pregătită să se afișeze live în fața publicului prezent la Salonul Auto de la Paris.

Noua sportivă decapotabilă a germanilor vine cu un design similar coupe-ului, însă adoptă un acoperiș retractabil din pânză, oferit în trei culori: bej, negru și roșu.

Ele pot fi combinate după bunul plac cu cele 11 culori de caroserie și cele 10 pentru interior. Structura care rabatează acoperișul este construită din magneziu, oțel și aluminiu pentru a menține o masă totală scăzută. Așa se face că noul Mercedes AMG GT Roadster cântărește doar 1595 de kilograme. Iar GT C – 1.660.

Din punct de vedere tehnic, modelul roadster de top este echipat standard cu un ecartament mai mare pe puntea spate, direcție integrală și diferențial autoblocant controlat electronic. Special pentru modelele Roadster, cutia de viteze cu dublu-ambreiaj a fost îmbunătățită și de acum are mod Race. Direct de la GT R au fost preluate sistemul de managament activ al admisiei (grila se deschide sau se închide pentru a permite accesul aerului) dar și grila motorului numită „AMG Panamericana” cu 15 elemente verticale cromate menite să amintească de modelele istorice sport ale mărcii.

Nu ajungem la Paris dar promitem să o pipăim și să o vandalizăm cum trebuie în 2016. Pe video. Da.