Paris 2016: Volkswagen I.D. Concept

442199l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După Dieselgate și toată nebunia cu Tesla nu se puteau naște decât lucruri bune iar unul dintre ele este că VW și-a propus să vândă un milion de mașini electrice până în 2025. Pentru asta, a dezvoltat o platformă de dimensiuni compacte pe care o va folosi la toate mașinile sale electrice. Se numește Modular Electric Drive Kit – MEB și prima mașină full-electrică construită pe ea este un concept proaspăt dezvăluit la paris.

I.D. va fi un model compact, de dimensiunile golfului din 2020 când ajunge pe piață. Va fi full-electric și va avea un interior simplist dar mare cât cel al unui Passat din 2020. Golf va continua să existe ca model cu motorizări pe benzină, hibride și probabil diesel… sau nu, asta rămâne să vedem.

I.D. va avea un motor electric de 170 CP și va fi capabil să ruleze între 400 și 600 km cu un plin de baterii. Se pare că dacă vremurile o vor permite, I.D. va putea rula și autonom.

În 2020, I.D. va costa sub 30.000 de euro, ca preț de pornire, „cât un diesel bine echipat”… vor mai exista diesel atunci, deci. :))

Știți vorba românului, da? „Să trăim noi până atunci”.