Paris 2016: Volvo V90 Cross Country

volvo-v90-cc-new-37

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo e pe val și modele noi sosesc în valuri. Doar în ultima perioadă am avut XC90, S90, V90 și V40 facelift ca modele noi. Iată acum un nou model care sosește la Paris în premieră mondială, celebrul Cross Country de clasă mare al suedezilor, acum într-o formă bazată pe noul V90.

Cross Country duce mai departe tradiția mărcii suedeze în ceea ce privește acest tip de caroserii. Suedezii au construit din 1996 astfel de modele pentru a putea zone problematice în anotimpul rece. Versiunile Cross Country au beneficiat întotdeauna de o gardă la sol mărită, de protecții și scuturi pe sub mașină și de tracțiune integrală. În timp, Audi a intrat și el în luptă cu A6 Allroad iar anul acesta apare și un E T-Modell similar.

Toate elementele tehnice și de interior ale gamei S90 și V90 au fost preluate pe versiunea Cross Country. Tracțiunea integrală va fi standard pe toate motorizările preluate și ele din cele oferite acum pe modelele sus amintite. Garda la sol va urca la 21.8 cm, fiind cu 6.5 cm mai mare decât cea a unui model standard.

Mai multe detalii aflăm la premiera mondială de pe 29 septembrie.