Polestar 2, de la 58.800 Euro cu TVA în Germania

polestar_geneva_2019_07

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Polestar, pentru cine nu știe, este brandul de performanță a suedezilor de la Volvo, brand ce a luat naștere după ce Geely a cumpărat compania de tuning cu același nume.

Primul lor model, Polestar 1, este un coupe plug-in hybrid ce produce 600 cai putere și 1.000 Nm. Al doilea se numește simplu, Polestar 2.

Mașina este o combinație de berlină/fastback/croosover propulsată de două motoare electrice care pun la bătaie împreună 408 cai putere (fix cât dezvoltă și Audi e-tron sau Mercedes-Benz EQC) și 660 Nm. Bateria de 78 kWh îi permite o autonomie de 500 km în regim WLTP. Vei face 100 km/h cu mult sub 5 secunde, ceea ce îl face un concurent perfect pentru Tesla Model 3.

Platforma folosită de Polestar 2 este CMA (Compact Modular Architecture), aceeași utilizată de Volvo XC40, toate cele trei modele Lynk & Co, precum și două produse Geely (Borui GE și FY11). Montarea bateriei în podea îmbunătățește rigiditatea șasiului și reduce zgomotul la rulare cu până la 3.7 dB față de un model similar cu motor convențional.

Pentru șoferii entuziaști, Polestar va oferi pachetul Performance ce aduce amortizoare Öhlins, frâne Brembo și un set de jante forjate de 20″. Modelele cu pachet Performance se vor diferenția față de cele normale prin etrierii, centurile de siguranță și căpăcelele de la supapele de aer în culoarea aurie.

Suedezii se laudă cu noul sistem de infotainment cu Android, fiind primul asemenea sistem ce vine pe o mașină ca OEM. Acesta dispune de un touchscreen de 11″ și va combina funcțiile mașinii cu diferite aplicații Google, precum Google Assistant, Google Maps sau. Play Store. Sunt curios dacă e compatibil cu Apple CarPlay. Totodată, vei putea folosi telefonul pe post de cheie, iar sistemul de sonorizare este furnizat de Harman Kardon. De ce nu de Bowers & Wilkins?

Era să uit despre design. Se vede clar apartenența la familia Volvo, mașina are proporții echilibrate și dimensiuni destul de compacte. Îmi aduce foarte mult aminte de fostul S60 Cross Country, ce-i drept, dar asta poate fi doar în capul meu. Farurile dispun de o tehnologie nouă numită Pixel LED ce permite rularea cu fază lungă mereu fără a orbi traficul din sens opus. Acestea nu vor fi legale pe piața din SUA.

Și acum, prețurile:

  • Germania: 58.800 Euro cu TVA
  • Belgia & Olanda: 59.800 Euro cu TVA
  • Norvegia: 469.000 Coroane norvegiene cu TVA
  • Suedia: 659.000 Coroane suedeze cu TVA
  • SUA: 63.000 $
  • UK: 49.000 GBP

Vor exista și versiuni mai accesibile pe viitor, unele ce vor pleca de la mai puțin de 40.000 Euro cu TVA în Germania.