Polestar 2 în haine de SUV, noul Volvo XC40 este cea mai puternică mașină din clasa sa

a046562e-volvo-xc40-ev-recharge-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ce au în comun Volvo XC40 și Polestar 2? Platforma modulară avansată, ceea ce înseamnă că SUV-ul compact putea fi adaptat foarte ușor la un sistem de propulsie electric.

Și fix asta au făcut suedezii, au montat cele două motoare electrice de pe Polestar 2 pe cel mai mic Volvo actual. Puterea totală a rămas la 408 cai putere, cuplul măsoară 660 Nm, iar bateria de 78 kWh va putea furniza o autonomie de peste 400 km conform regimului de testare WLTP. În ceea ce privește capacitatea de încărcare, acumulatorul suportă încărcare rapidă de 150 kW sau, în termeni mai ușor de înțeles, poți ajunge la 80% încărcare în doar 40 minute.

Mașina poartă numele de XC40 Recharce și nu prezintă diferențe estetice majore față de frații săi cu combustie internă, doar grila închisă poate da de gol caracterul eco al acestui SUV. Acesta este primul automobil electric Volvo din cele cinci ce vor fi lansate în următorii cinci ani. Planul companiei este de a vinde în 2025 50% dintre mașinile sale propulsate exclusiv de baterii, iar celelalte să fie plug-in-hibride.

Pachetul de baterii montat în podea a dus la coborârea gărzii la sol puțin, iar portbagajul nu mai este nici el la fel de spațios precum la modelele termice, însă sub capotă se mai poate găsi un spațiu de depozitare ce compensează puțin lipsa spațiului în spate. XC 40 Recharge este și primul Volvo ce va funcționa cu noul sistem de infotainment Android ce dispune și de toate serviciile conectate Volvo On Call.

Nu se știu prețurile, dar dacă ar fi să o luăm logic, Volvo XC40 Recharge ar trebui să coste mai puțin decât fratele său de conern, Polestar 2, adică sub 58.000 Euro cu TVA. Ineresant este că cine comandă din timp această mașină electrică, va primi o reducere ce echivalează cu banii cheltuiți pe curent electric pe o perioadă de 12 luni.