Vârful de gamă Audi devine plug-in-hybrid

A1912856_medium

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Limuzină de lux Audi A8 abundă de tehnologie, dar până acum nu puteai cumpăra o versiune plugin hybrid.Ei bine, iată că acum poți. Se numește Audi A8 L 60 TFSI e quattro și este noul vârf de gamă a navei amiral din Ingolstadt.

Mașina poate fi diferențiată de restul gamei A8 prin finisajele exterioare cromate și cu ajutorul jantelor de 19″ cu design specific, jante pe care am vrea și noi să le vedem, dar toate imaginile de presă sunt cu mașina în mișcare.

Ce avem sub capotă? Motorul termic este cel folosit pe versiunile 55 TFSI + Touareg V6 + Cayenne/Panamera V6, este vorba despre un 3.0 TFSI ce dezvoltă 340 CP și 500 Nm. Motorul electric este unul de 136 CP și 350 Nm și îl știm de pe Cayenne/Panamera E-Hybrid, Cayenne/Panamera Turbo S E-Hybrid și, într-o versiune puțin detunată, de pe noul Bentley Bentayga Hybrid. Transmisia este una automată cu opt rapoarte și convertizor de cuplu ZF pe care o folosește aproape toată industria, iar bateria de 14.1 kWh este cunoscută de la A7 Sportback 55 TFSI e.

Rezultatul este următorul. Avem o limuzină plug-in-hybrid premium ce produce în total 449 CP și 700 Nm. Aceste cifre sunt suficiente pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde secunde. Viteza maximă, în schimb, este de 250 km/h, limitată electronic. Bateria îi va putea oferi mașinii o autonomie exclusiv electrică de până la 46 km, iar viteza maximă electrică a mașinii se va situa la 135 km/h.

Consumul mediu declarat este de 2.7 – 2.5 litri / 100 km conform ciclului de testare WLTP, dar știm că acest lucru este valabil doar pentru primii 100 km parcurși cu bateria plină. Timpii de încărcare sunt acceptabili pentru un plug-in-hybrid, vei putea avea full range în doar 2.5 ore folosind o sursă de 7.4 kW.

Șoferii vor putea alege între trei moduri de rulare:

  • Hybrid: Tranfer inteligent între cele două surse de propulsie
  • EV: Full electric
  • Charge Hold: Bateria este încărcată și nu este folosită decât dacă sistemul de regenerare a energiei la frânare reușește surplus de curent.

Chiar și tabloul de bord digital Audi Virtual Cockpit a fost modificat pentru a afișa informațiile necesare unui automobil plug-in-hybrid, precum starea de încărcare a bateriei sau autonomia electrică.

Noul Audi A8 L 60 TFSI e quattro va ajunge în showroomuri în al patrulea trimestru al anului 2019, iar prețurile în Germania pornesc de la 109.000 Euro cu TVA.