Poliția britanică testează două noi Forduri rapide

ford-ranger-raptor-uk-police-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Poliția britanică evaluează mașini noi pentru a fi folosite în interes de serviciu. Deci nu le cumpără direct, ci le testează înainte.

Prima pe listă este noul Ford Ranger Raptor, un model ce a trecut și prin mâinile lui Costin Giurgea zilele acestea. Spre deosebire de acesta, cel de poliție a fost echipat cu lumini de urgență și sirenă. Ford menționează că Ranger Raptor este o mașină ideală pentru drumurile rurale, tocmai din acest motiv fiind testat de către echipajele din Țara Galilor de Sud.

Ranger Raptor ascunde un propulsor turbodiesel de doi litri ce produce 213 cai putere și 500 Nm. Prin intermediul sistemului de tracțiune integrală și a transmisiei automate cu 10 rapoarte și convertizor de cuplu, aceeași de pe noul Mustang, pick-up-ul american este capabil să atingă 100 km/h în 10 secunde și să ruleze cu 170 km/h la viteză maximă.

Tot în această perioadă se mai află în teste și un Focus ST Estate. Break-ul compact sportiv este propulsat de o versiune de 280 CP și 420 Nm a celebrului 2.3 EcoBoost. Deși poate fi cumpărat cu o manuală cu șase trepte, ofițerii au la test versiunea cu transmisie automată și șapte rapoarte. Mult mai rapid decât Ranger Raptor pe asfalt, Focus ST Estate atinge 100 km/h în 6 secunde și se plafonează abia la 250 km/h.