VW Polo GTS, vărul mai sărac al lui GTI

VW-Polo-GTS-Brazil-spec-5-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Emblema GTS nu este o noutate pentru VW, aceasta fiind folosită ultima dată pe Scirocco facelift. Însă acum a apărut pe noul Polo și versiunea sa sedan, Virtus, modele comercializate în Brazilia.

Brazilienii nu primesc ultimele tehnologii în materie auto, mai ales din partea VW, motiv pentru care Polo GTS și Virtus GTS au sub capotă vechiul 1.4 TSI cu 150 cai putere și 250 Nm și o transmisie automată cu șase trepte, nu șapte trepte și dublu ambreiaj cum le primim noi.

Diferențele de cultură se observă foarte ușor. Polo pentru piața Europeană poate fi comandat în variantă 1.5 TSI 150 CP DSG7 și nu are niciun fel de pretenție sportivă, asta pentru că europenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru GTI. Cifre de performanță nu sunt încă publice, dar putem să considerăm că sunt similare cu ale modelului european, 8.2 secunde până la 100 km/h și 216 km/h viteza maximă.

Cele două GTS-uri au primit același kit exterior precum Polo GTI, cu diferențele de rigoare pentru berlina Virtus, embleme GTS în loc de GTI, precum și jante de 17″ cu anvelope 205/50/17. La interior găsim accente roșii, scaune sport cu tapițerie mixtă sau tablou de bord digital Active Info Display cu iluminare roșie, exact ca la vărul european, însă volanul nu este același, ci unul standard de Polo cusut cu ață roșie și cu o emblemă GTS la bază.

Ambele sportive primesc în standard faruri full LED, sistem de sonorizare Bose, diferențial electronic XDS+ sau selector pentru modurile de rulare.