Porsche ne spune că interiorul noului Panamera este „centrat pe șofer”. Ca și cum ar fi putut fi altfel.

Porsche Panamera

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noul Porsche Panamera urmează să fie prezentat în întregime în câteva zile. Până atunci, nemții ne ademenesc cu interiorul.

 

Auzi tu, „centrat pe șofer”! Ca și cum ar fi putut fi altfel un interior și o experiență „made in Stuttgart”. Dar, în fine, trebuie și oamenii de la comunicare să scrie ceva despre o mașină nouă, eventual folosind cuvinte mari chiar dacă se vorbește de lucruri banale – nu e cazul aici – sau de lucruri de la sine înțelese – exact cazul nostru.

Pe 4 noiembrie vom afla toate detaliile noului model (a treia generație pentru Panamera), dar până atunci vedem interiorul și ni se „scapă” câteva detalii, așa ca să aibă toată lumea material pentru o bârfă.

„…Porsche Panamera va propune conceptul de control Porsche Driver Experience centrat pe șofer, care a fost introdus pentru prima dată în Taycan. Oferă un afișaj complet digital, o gamă largă de opțiuni de personalizare și operare intuitivă. O caracteristică cheie a conceptului este gruparea elementelor de control relevante pentru condus în imediata apropiere a volanului. Prin urmare, toate funcțiile elementare sunt intuitive și facile pentru șofer. Acest lucru simplifică utilizarea noului Panamera în toate situațiile de condus și în special în timpul condusului dinamic.”

Comunicatul amintește de selectorul pentru navigarea prin opțiunile oferite de panoul de instrumente și comutatorul pentru selectarea programelor de conducere… de pe volan. Ne mai spune că lângă el se găsește selectorul de viteze, care a plecat din locul lui ancestral, făcând loc pe consola centrală unui panou pentru controlul climatizării, cu suprafețe „touch”, dar și comutatoare fizice. Se pot vedea și gurile de ventilație fără aripioare, care sunt controlate electric.

Se văd ecrane pe tot bordul, ca și în Taycan. Porsche structurează informațiile de conducere afișate în trei zone, pentru care sunt posibile configurații diferite în funcție de echipare și de vizualizarea selectată. Există și un head-up display opțional, acesta putând fi acționat direct de pe volan.

Ni se promite și un nivel de confort suplimentar în ceea ce privește scaunele, care vor beneficia de o spumă nouă, dar și de un design nou care vizează și poziția de ședere a pasagerilor din spate.

Pentru prima dată vor fi propuse și opțiuni fără piele în Panamera, cu focus pe materiale sportive precum Race-Tex. Tot în premieră vom vedea pe Panamera și iluminare ambientală continuă de-a lungul întregului panou de bord.

Totul pare frumos ordonat și de bună calitate. Și zău că exact așa ar trebui să fie, pentru că așteptările sunt mari. Dar oare câți clienți vor opta pentru interiorul acesta roșu?

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici