Vine și un nou Renault Twingo electric în 2026. Sub 20.000 euro, fară subvenție!

Renault Twingo

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault vrea să ducă Twingo de la concept la producție în Europa în numai doi ani. Acum ne-a arătat cam cum va arăta.

Compania Ampere (nou înființata divizia electrică a grupului Renault) și Luca de Meo (CEO-ul grupului) au surprins presa cu prezentarea unui concept timpuriu pentru Twingo.
Aduce cu ceea ce știm despre Twingo de la începuturi, dar nu e clar cât de mult se va schimba în cei doi ani anunțați pentru dezvoltarea mașinii de serie.

Luca De Meo a spus că Twingo este iubit de toată lumea de la Renault și că va fi o mașină revoluționară în ceea ce privește producția și eficiența produsului final. L-a numit un „glonț de argint” pentru Renault și pentru mobilitatea sustenabilă, dar informațiile au fost puține și vagi. Totuși sunt câteva elemente cheie care au fost precizate: 

Noul Renault Twingo, integral electric, va costa sub 20.000 de euro pentru clientul final, fără a fi luate în considerare eventuale subvenții. Va fi dezvoltat și produs în Europa. Ținta pentru eficiența energetică este de 10 kWh/100 km.

Mașina ar trebui să fie cu adevărat revoluționară în ceea ce privește producția, urmând a fi consumate cu 50% mai puține materiale decât cele folosite pentru un SUV compact, de exemplu. Întregul ciclu de viață al mașinii ar trebui să presupună o emisie de substanțe poluante cu 75% mai mică decât cea produsă de „mașina medie” vândută în prezent (fiind electrică, în trafic vorbim desigur de emisii „zero”). Un alt atu accentuat de CEO este amprenta la sol, spațiul mic pe care îl va ocupa mașina… un element important pentru traficul urban și viitorul mobilității în viziunea celor de la Renault.

Renault mizează și pe o cooperare cu alți producători pentru dezvoltarea noului Twingo (poate și a unor modele similare cu alte sigle?!), dar nu au fost numite părți implicate. Oricum, Twingo e doar unul dintre cele 5 modele electrice complet noi care vor completa gama în următorii câțiva ani.

Notă: Ampere este o companie autonomă care proiectează, dezvoltă, produce și comercializează mașini electrice de pasageri sub marca Renault în Europa. A fost lansată și prezentată luna aceasta. Vom reveni cu detalii referitoare la relația dintre Renault și Ampere, precum și la modul în care companiile din cadrul grupului vor funcționa și vor interacționa între ele.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici