Toyota e-Racer vrea să fie Supra pentru secolul XXII

61a578a6-toyota-e-racer-concept-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Salonul Auto de la Tokyo este locul unde producătorii își prezintă cele mai mari ciudățenii.

Iar Toyota nu face excepție, deși ideea unei mașini sport futuriste nu este rea. e-Racer a fost creat pentru a ne demonstra că și peste 100 ani va exista plăcere la volan.

Mașina are trăsături exagerate, lumini LED în forma literei L, roți de mari dimensiuni și vopsea în două nuanțe. Primul gând ce mi-a venit în cap când am văzut-o a fost mașinuța din Trackmania Nations, dacă știe cineva jocul.

Precum un monopost de Formula 1, e-Racer nu are nici acoperiș, nici parbriz. Șoferul este poziționat în centrul mașinii, iar ecranul pe care îl vedeți pe volan nu e altceva decât o pereche de ochelari virtuali, prin care șoferul poate vedea diverse informații precum viteză, navigație sau starea de încărcare a bateriei, după ce și-i pune pe nas, evident. Pentru momentele când mașina se conduce singură sau când stă pe loc, iar șoferul se plicisește, ochelarii pot simula o cursă de mașini, o experiență de scafandru sau o plimbare pe străzile unui oraș din viitor.

Șoferul nu trebuie să fie singur, deoarece în spatele său mai poate lua loc un pasager care se bucură de aceleași experiențe, având propria sa pereche de ochelari.