Prețuri în România: Clasa E

16C157_11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Noua Clasă E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016 dar deja prețurile sunt disponibile așa că iată cum stau lucrurile. Ele încep de la: 50.394 euro cu TVA pentru E 220 d, 59.034 euro cu TVA pentru E 350 d și 47.514 euro cu TVA pentru E 200.

Modelul standard este echipat cu o grilă a motorului clasică Mercedes-Benz cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilei radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua amplasată în centrul acesteia. Indiferent de linia de echipare, grila motorului este diferită pentru fiecare în parte.

Noul Mercedes-Benz Clasa E este disponibil în două versiuni de motorizare în patru cilindri: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220d. Motorul de top diesel ce poate fi comandat acum este E 350d – 258 CP. Cel mai puternic E din ofertă este 350e – hibrid cu 279 CP. Încă nu există preț pentru România pentru acesta.

Toate modelele disponibile în momentul lansării sunt echipate cu noua transmisie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC, în standard.

Limuzina E este dotată standard cu suspensie din oțel. Sunt disponibile trei suspensii de tip DIRECT CONTROL echipate cu un sistem de amortizare selectiv:

  • Suspensie confort
  • Suspensie Avantgarde coborâtă cu 1.5 centimetri față de standard.
  • Suspensie sport cu sistem de amortizare adaptiv, coborâtă cu 1.5 centimetri, ce înlocuiește suspensia sport clasică

Ca sisteme de dotări de asistență pentru șofer sunt disponibile:

Active Brake Assist, inclus ca dotare standard, avertizează șoferul asupra situațiilor de accident iminente, asigură asistență optimă în cazul frânării de urgență și, dacă este necesar, activează automat frânarea. Pe lângă identificarea autovehiculelor care se deplasează încet, opresc sau staționează, sistemul poate identifica pietonii care traversează prin fața autovehiculului.

Incluse de asemenea ca dotări standard sunt și funcţiile ATTENTION ASSIST cu sensibilitate reglabilă, ce avertizează șoferul în caz de neatenție sau somnolență, și CROSSWIND ASSIST, ce ajută șoferul în cazul unor curenți laterali puternici, menținând astfel stabilitatea mașinii.

DRIVE PILOT: sistemul reprezintă pasul următor făcut de Mercedes-Benz către condusul autonom. Sistemul Distance Pilot DISTRONIC, activat pe autostradă și drumuri de țară, poate să mențină atât distanța corectă față de autovehiculele din față, cât și să le urmărească cu o viteză de până la 210 km/h. O altă caracterstică care vine în ajutorul șoferului este funcția extinsă de repornire, ce permite startul automat de pe loc al autovehiculului în până la 30 de secunde de la oprirea inițiată de sistemul Distance Pilot DISTRONIC pe autostrăzi sau drumuri similare.

DRIVE PILOT include pentru prima dată un sistem de asistență pentru schimbarea benzilor. Acest sistem de asistență tip radar și cameră ajută șoferul să schimbe benzile în cazul drumurilor cu mai multe benzi și poate conduce autovehiculul pe banda selectată de șofer – de exemplu, în depășiri. Odată ce șoferul a indicat că dorește să vireze timp de cel puțin două secunde, sistemul de asistență pentru schimbarea benzilor va iniția manevra dacă detectează că banda nu este ocupată.

Active Brake Assist cu funcția de asistență în trafic: comparativ cu versiunea standard, acest sistem are limitări mai largi de viteză în ceea ce privește autovehiculele și pietonii. Mai mult, poate detecta traficul în intersecții, iar dacă șoferul nu reacționează, activează frânarea în mod automat.

Evasive Steering Assist: când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, această funcție îi poate oferi asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului.

Active Lane Keeping Assist poate opri șoferul să schimbe neintenționat banda, în timp ce Active Blind Spot Assist poate acum avertiza șoferul cu privire la riscul de coliziune laterală în traficul urban obișnuit, la viteze mici și, la fel ca înainte, poate interveni corectiv în ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h.

PRE-SAFE® PLUS poate proteja împotriva coliziunilor din trafic care survin din spatele autovehiculului.

PRE-SAFE® impulse side: Acest sistem face parte din pachetul de asistență Plus. În cazul în care este detectată o coliziune laterală iminentă, șoferul sau pasagerul din față sunt mișcați în afara zonei de pericol, în lateral, ca măsură de precauție.

PRE-SAFE® Sound: Acest sistem, inspirat de reflexul stapedial al urechii interne, emite un scurt semnal de interferență prin sistemul de sonorizare al autovehiculului, atunci când este detectat riscul unei coliziuni, pregătind pasagerii pentru sunetul accidentului.

Farurile de înaltă rezoluție MULTIBEAM LED, fiecare cu 84 de LED-uri, controlate individual, vor fi disponibile opțional.

O generație de infotainment cu totul nouă își face apariția în modelul Clasa E echipat cu COMAND Online. Unele dintre principalele sale carateristici, pe lângă ecranul de afişare dublu, includ butoanele cu tehnologie touch, Touch Control, amplasate pe volan și un design nou, inteligent al Telefoniei Multifuncționale. Acesta permite telefoanelor mobile să fie conectate la antena exterioară a autovehiculului, fără să fie nevoie de cabluri sau de suport de telefon.

Puteți să vă jucați pe configuratorul oficial al mărcii, este online.