Prima imagine cu viitorul Abarth 600e

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Abarth 600e și-a făcut prima apariție fără mască, la filmările unei reclame. Și deja știm câte ceva despre mașină.

Abarth 600e se află în testele finale, înainte de debutul public din primăvară. Mașina, propulsată exclusiv electric, va avea 240 CP și va fi echipată cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată – cel puțin asta știm despre seria inițială. Această serie de lansare va purta numele Scorpionissima și va fi limitată la 1.949 unități, în amintirea anului în care Carlo Abarth a fondat firma în Bologna.

Urmează să fie cel mai puternic Abarth din istorie – o rachetuță de buzunar în spiritul îndrăgitelor mașini cu care marca ne-a obișnuit peste ani.

Mai știm că mașina va avea jante mari, de 20 de inch, pe care ni se pune că sunt anvelope special concepute împreună cu furnizorul exclusiv din Formula E – nu știm însă la care se referă: cel actual… Hankook sau cel care tocmai a semnat contract exclusiv începând cu 2026… Bridgestone. În fine, dincolo de ele se va găsi un sistem de frânare masiv și, fără îndoială, o suspensie reglată pentru viraje luate în viteză.
Se mai remarcă o bară agresivă în față, grila cu litere masive „ABARTH”, un eleron deasupra lunetei și culoarea specială a seriei Scorpionissima – Hypnotic Purple. 

Imagini: Abarth
Linkuri: https://www.abarth.com/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici