Primul Ford GT din Europa este al unui pilot de curse danez

Ford-GT-4-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum trei ani vedeam la Salonul Auto de la Detroit noul Ford GT, un supercar american ce ne tăia respirația. Între timp, versiunea de curse a acestui model a câștigat Cursa de 24 ore de la Le Mans în 2016 și Cursa de 24 ore de la Daytona în 2018.

Cu toate acestea, clienții europeni ai GT-ului nu și-au primit mașinile, cel puțin nu până acum. Unul din primele exemplare livrate în Europa este cel al pilotului de curse Jason Watt în cadrul unei ceremonii speciale ținute în Copenhaga, Danemarca. Este vopsit în culorile Gulf, dar mașina nu va rămâne nemodificată, ci va primi comenzi manuale, deoarece danezul este paralizat de la piept în jos din cauza rănilor suferite în urma unui accident de motocicletă în anul 1999. Mai mult, supercarul va primi și un portbagaj special pe acoperiș ce îi va permite lui Watt să transporte scaunul său cu rotile. Astfel, după spusele lui, mașina va deveni cea mai rapidă de acest gen ce va putea în locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Jason nu este străin automobilelor performante, el mai deținând un Ford GT din 2005 cu modificări similare.

Sub capota mediană a noului Ford GT se regăsește un V6 EcoBoost de 3.5 litri ce dezvoltă 656 cai putere și 744 Nm ce îi permite atingerea unei viteze maxime de 347 km/h.

Dacă vreți să știți mai multe despre a treia generație Ford GT, avem toate detaliile.