VW Polo Sedan este o Skoda Rapid cu parte frontală de Jetta

2020-VW-Polo-Sedan-Russia-spec-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Skoda Rapid a murit, trăiască Skoda Rapid! Pentru cine nu știe despre ce vorbesc, Skoda Rapid a fost înlocuit de Scala, însă pe piața rusească încă se mai fabrică, ba chiar cu un nou facelift.

Rămânând la platforma PQ25 a Rapidului, VW s-a gândit că mai are rost să construiască încă o berlină, sau un liftback, cum se numesc acele berline cu hayon. Și l-au numit Polo Sedan. Doar că i-au oferit partea frontală lui Jetta pentru piața americană, dar și faruri/stopuri LED. Off, globalizarea asta… Noul Polo Sedan măsoară 4.483 mm lungime (cât un Cielo), 1.484 mm înălțime și are o gardă la sol destul de considerabilă, de 170 mm. Totodată, portbagajul este deosebit de încăpător, cu un volum maxim de 550 litri.

Cu excepția gurilor de ventilație laterale, a volanului și a manetei schimbătorului de viteze, interioarele celor două modele sunt chiar identice. Ambele au sistemele de infotainment de 6.5 sau 8.25″, compatibile cu Apple CarPlay & Android Auto sau tabloul de bord digital Active Info Display (opțional) cu diagonala de 10.25″.

Modelul produs la Kaluga, în Rusia, va fi disponibil în patru echipări diferite: Origin, Respect, Status și Exclusive, iar paleta de motorizări este luată integral de la Rapid:

  • 1.6 MPI 90 CP M5/AT6
  • 1.6 MPI 110 CP M5/AT6
  • 1.4 TSI 125 CP DSG7

Pe partea de siguranță activă și confort, VW i-a dat noului Polo Sedan sisteme precum senzori de parcare, tempomat, detector de oboseală, frânare autonomă de urgență în oraș sau Front Assist.

Clienții ruși vor putea comanda noul Volkswagen Polo Sedan începând cu vara acestui an.