Renault Kwid primește facelift, încă ocolește UE

0fed2eb0-2020-renault-kwid-india-spec-17

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De fiecare dată când am ocazia să vorbesc despre Renault Kwid, o fac. Motivul este simplu. Această mașină putea foarte simplu să fie vândută sub sigla de Dacia în Europa, dar francezii au decis să nu facă acest lucru.

Acum, la patru ani de la lansare, modelul vândut pe piața indiană a primit un facelift destul de major. Crossoverul urban preia elemente de design de la fratele său electric, K-ZE, luminile de zi au acum tehnologie LED, iar farurile au fost coborâte puțin. Garda la sol de 18.4 cm nu a fost alterată.

Mașina din imagini este Kwid Climber, echiparea de top. Pe lângă jantele din aliaj ușor de 14″, scuturile pentru teren accidentat și barele de pe plafon, mai observăm și anumite accente portocalii.

De la Renault Triber au fost preluate sistemul de infotainment MediaNav Evolution cu ecran tactil de 8″ și tabloul de bord digital ce îi oferă mașinii o imagine mai modernă și tehnologizată. Această versiune MediaNav Evolution este compatibiă cu Apple CarPlay, Android Auto, exact cum sunt cele de pe noile Dacii. Redarea clipurilor video, recunoașterea vocală și camera de marșarier sunt și ele pe lista capabilităților micuțului sistem.

Faceliftul se mai remarcă prin tapițerii textile noi, finisaje regândite și prin selectorul rotativ al transmisiei automate (în cazul în care mașina este echipată cu așa ceva) montat pe consola centrală. Aproape nici nu l-am văzut când m-am uitat prima dată la imagini. Noul volan este mai serios decât cel pe care îl înlocuiește, acesta fiind singurul reproș pe care pot să aduc schimbărilor noului Kwid.

Ambele motorizări disponibile sunt pe benzină, aspirate și nu au decât trei cilindri. De parcă îi mai pasă cuiva, oricum numai există Logan sau Sandero cu motor pe benzină cu patru cilindri (la noi, cel puțin):

  • 0.8 54 CP M5
  • 1.0 68 CP M5/AT5 (robotizată, foarte similară Easy-R-ului)

Acum luați o gură de aer și țineți minte prețul de pornire a lui Kwid facelift. Echivalentul a 3.632 Euro. Știu, știu, lipsesc multe dotări de siguranță deoarece în India acestea nu sunt reglementate. Dar pune-i ce are nevoie pentru UE și vinde-o la 5.500 Euro cu TVA și ai un bestseller.