Stock300, primul campionat național monomarcă pe circuit

88082527_1316483558550262_1703858692199284736_n

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW aduce a doua veste bună a zilei. De data aceasta find vorba despre BMW Motorrad, ca partener de tradiţie al MotoRC by Rompetrol.

Brandul bavarez prezintă în premieră naţională primul campionat monomarcă pe circuit, Stock300. Acesta completează cele 6 weekenduri competiţionale MotoRC, alături de Stock1000, Stock600, Rookies1000 şi Rookies600. Cursele urmează a fi difuzate integral la TV, o mediatizare unică în lumea motorsportului românesc. Este al doilea an consecutiv de transmisii TV, ceea ce distinge MotoRC faţă de alte campionate moto din regiune. Sezonul din acest an va include 5 etape pe Adâncata Motor Park şi o etapă în Grecia, pe circuitul Serres.

BMW Motorrad, ca partener de tradiţie al MotoRC by Rompetrol, prezintă în premieră națională primul campionat monomarcă pe circuit. Proiectul, cu numele Stock300, completează cele 6 weekenduri competiţionale MotoRC, alături de Stock1000, Stock600, Rookies1000 şi Rookies600. Bucurându-se şi de o audeinţă importantă la circuit, cursele urmează a fi difuzate integral pe canalele TelekomSport şi LookSport, o mediatizare unică în lumea motorsportului românesc. Este al doilea an consecutiv de transmisii TV, ceea ce distinge MotoRC faţă de alte campionate moto din regiune. Sezonul din acest an va include 5 etape pe Adâncata Motor Park şi o etapă în Gercia, pe circuitul Serres.

Stock300, prezentat în premieră în cadrul unui eveniment găzduit de Automobile Bavaria Băneasa în acest weekend, se bucură deja de un interes deosebit, cu mai bine de 25 de piloți înscrişi pentru cele 10 motociclete pregătite special de promotorul campionatului. La eveniment, motocicleta BMW G 310 R de clasă Stock 300 a fost dezvăluită de doi dintre piloții noii clase, Cristina Udrescu și Bogdan Gruia. Motocicleta a primit un tratament special pentru cursă, cu o carenă în stilul S 1000 RR şi dezvoltată special în România pentru competiţie, evacuare sport Akrapovic, ghidoane sport, prabriz şi scăriţe cu suport pe mai multe dimensiuni. Concurenţii au libertatea să lucreze cu un mecanic propriu pentru setările specifice de competiţie.

„Este pentru prima oara cand exista o competitie destinata motocicletelor de cilindree mica, in acelasi timp reprezinta si prima competitie monomarca de acest gen, din Romania. Ne bucuram foarte mult pentru ca ne-am alaturat acestui proiect acum 4 ani. Am sustinut Moto RC inca din prima zi: financiar, logistic si prin promovare. Pasul acesta este unul extrem de important si creeaza o punte catre clasele mai mari si, de ce nu, catre descoperirea unor piloti talentati, tineri. Piloti care sa poata duce steagul tarii catre competitii regionale si europene. Romania are nevoie de astfel de competitii si de astfel de oameni implicati”, a declarat Ionuţ Bâtu, Manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria.

„Lansarea clasei Stock 300 în MotoRC pentru 2020 reprezintă un eveniment de importanță majoră în motorsportul românesc. Este vorba de prima competiție monomarcă de motociclism viteză televizată din România. Toți concurenții de la noua clasă Stock300 vor concura pe motociclete identice BMW G 310 R, modificate cu un kit de competiție conceput în România, cu carene produse la noi în țară. Stock 300 este o clasă destinată în primul rând juniorilor și celor care sunt la început în sportul pe două roți, gândită pentru a le facilita debutul: motociclete simple, rezistente, agile și ușor de pilotat, care pot fi exploatate pe pistă cu costuri și riscuri reduse. Suntem mândri că putem scrie istorie în motorsportul pe două roți din România, alături de un partener de încredere precum BMW Motorrad”, a declarat Cătălin Manea, organizator MotoRC.