Renault Sandero R.S., mic update pentru anul 2020

18eedb6d-2020-renault-sandero-rs-facelift-12

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum câteva zile vă prezentam faceliftul modelelor Renault Logan, Sandero și Stepway pe piața sud-americană.

Un singur model lipsea din acea prezentare, Sandero R.S., cel mai accesibil produs Renault Sport la nivel global. Ei bine, a primit și acesta tratamentul de întinerire și avem în față versiunea 2020.

Printre schimbări se numără jantele de 17″ în două nuanțe cu aspect de diamant, etrierii roșii sau sticker-ele cu Renault Sport de pe lateralul mașinii. Eleronul negru, elementul decorativ de culoare gri din bara față și evacuarea dublă au rămas neschimbate.

Interiorul a primit toate detaliile faceliftului plus plafon negru, scaune roșii, dar și finisaje din plastic ce imită fibra de carbon. Doar nu credeați că o să pună fibră de carbon adevărată.

Sandero R.S. are sub capotă propulsorul 2.0 aspirat F4R. F4R este un motor des întâlnit în gama francezilor, fiind folosit în modele de la Renault Trafic, la Clio 2 & 3 R.S. sau monoposturile de Formula Renault 2.0. Mai mult, o versiune turbo F4RT a fost întâlnită pe Megane 2 & 3 R.S. Pe hatchbackul fabricat la São José dos Pinhais, în Brazilia, acesta dezvoltă 145 CP și 201 Nm când este alimentat cu benzină și 150 CP și 205 Nm atunci când etanolul este cel care ajunge în camera de ardere.

Inginerii Renault Sport au echipat acest Sandero picant cu o transmisie manuală cu șase trepte scurte, ce îi permit mașinii de 1.161 kg la gol să sprinteze până la 100 km/h în doar 8 secunde și să atingă o viteză maximă de 202 km/h. Mașina stă pe curbe cu ajutorul suspensiei calibrate de Renault Sport, a servodirecției electro-hidraulice și frânează mai bine dect un Sandero normal datorită frânelor pe disc pe toate patru roțile.

Cu toate că este un baby hot-hatch, Sandero R.S. dispune în standard de selectorul R.S. Drive cu trei moduri de rulare (Standard, Sport & Sport+), asistență la pornirea din rampă, ESP, sistemul de infotainment Media Nav Evolution compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, climatizare automată, oglinizi ajustabile electric, tempomat cu limitator de viteză sau cameră de marșarier. Singura opțiune este vopseaua metalizată în nuanțele Fire Red, Étoile Silver sau Nacré Black.

Nu e rău pentru o mașină ce costă echivalentul a 15.800 Euro. Sunt curios cât de bine s-ar vine în România.