Șapte locuri și aspect sportiv, Toyota Highlander XSE

2021-Toyota-Highlander-XSE-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Toyota Highlander a fost vedeta producătorului japonez în reclama de la Super Bowl, dar acum SUV-ul cu trei rânduri de la scaune a primit o nouă versiune de top, Highlander XSE.

După succesul lui Camry XSE, de ce nu și un SUV cu șapte locuri și aspect sportiv? O grilă mare, un set de jante de 20″, faruri și stopuri cu tentă închisă, un eleron metalic, geamuri fumurii, carcasele oglinzilor vopsite în culoarea neagră, o evacuare cromată și mașina este de nerecunoscut.

La interior, XSE a adus finisaje ce imită fibra de carbon, luminile ambientale și scaune negre din material textil. Contracost se poate alege o tapițerie din piele în două nuanțe: roșu/negru și cusături contrastante roșii.

Spre mirarea multora, dar și a mea, Highlander XSE a primit o suspensie mai sportivă mulțumită recalibrării amortizoarelor, arcurilor și barei stabilizatoare. Același tratament l-a primit și servodirecția electrică, japonezii promițând mai mult feedback. Niciodată nu refuzăm feedback.

Singura motorizare disponibilă pe Highlander XSE este un V6 aspirat de 3.5 litri (2GR-FKS) ce pune la bătaie 299 cai putere și 356 Nm. Transmisia este una cu opt rapoarte și convertizor de cuplu, iar tracțiunea va fi realizată pe roțile din față. Nu săriți, deoarece Toyota va oferi și o tracțiune integrală cu torque vectoring pentru cei ce nu pot trăi fără 4×4.

Noua Toyota Highlander este produsă la Princeton, în statul american Indiana, iar prețul versiunii XSE se va învârti în jurul valorii de 40.000 $.