Show, joacă, marketing și utilitate – un Nissan X-Trail cu de toate. Inclusiv cu șenile.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept participă la o campanie care promovează bunele maniere pe pârtii, în cinci resorturi montane din Europa. Acordă și prim ajutor, dacă o fi nevoie.

Ideea inginerilor de la Nissan a fost să exemplifice cât mai elocvent avantajele tehnologiei e-4ORCE, o platformă electrică cu două motoare și tracțiune integrală. Cel puțin asta o fi fost justificarea înaintată șefilor spre aprobare, că, de fapt, noi știm că tipii voiau doar să se distreze. Ce copil, mai mic sau mai mare, n-ar vrea să se dea pe munte cu o mașină cu șenile?! 
 
Însă dincolo de glumă și joacă, avem și latura utilă – un SUV care se descurcă în orice condiții, fie iarna cât de grea. Nissan X-Trail Mountain Rescue susține o campanie în cinci stațiuni de schi europene, cu sloganul „Ride Responsibly”.
Nissan promovează politețea și siguranța pe pârtii, prin amplasarea de marcaje digitale care încurajează schiorii să încetinească acolo unde diferitele pârtii se întâlnesc, pentru a reduce riscul de coliziune. Echipamentele vor monitoriza viteza celor care se apropie și vor afișa „Mulțumesc”, pentru cei care se apropie cu o viteză redusă, sau „Încetinește!”, dacă viteza lor este considerată excesivă.
 
„Pe lângă demonstrația tehnologiei avansate Nissan, campania are și un scop mai larg, acela de a încuraja un comportament responsabil în rândul pasionaților de sporturi de iarnă. Nissan sfidează banalul – atât în utilizarea tehnologiei, cât și în rolul pe care îl joacă în societate” – Coralie Musy, Vice President, Brand & Customer Experience, Nissan AMIEO (Africa, Orientul Mijlociu, India, Europa și Oceania)
 

X-Trail e-4ORCE, modificat pentru salvamont

Modificările aduse SUV-ului includ înlocuirea roților cu șenile de zăpadă, oferind tracțiune garantată pe pârtiile alunecoase. Există două motoare electrice și tracțiune integrală, dar sistemul se diferențiază de sistemele mecanice tradiționale prin faptul că poate reacționa la schimbarea nivelurilor de aderență în 1/10.000 dintr-o secundă. Este de aproximativ 1.000 de ori mai rapid decât un sistem tradițional de tracțiune integrală și poate ajusta distribuția puterii la roți în mod individual, în funcție de aderența disponibilă.
Sistemul este gândit pentru a funcționa optim în off-road sau pe drumuri asfaltate, indiferent dacă ele sunt înzăpezite, acoperite de frunze, înnoroite sau doar umede.
 
 
În exterior a fost adăugat un portbagaj de acoperiș, pentru a transporta o targă de evacuare tip sanie, lopeți pentru zăpadă și schiuri. O sirenă, o bară luminoasă și proiectoare puternice au fost, de asemenea, încorporate în plafonul X-Trail. Aripile sunt mai late în față și în spate, pentru a găzdui șenilele, iar bara din față integrează un troliu. Garda la sol este mai mare cu 23 cm decât cea a versiunii comercializate.
 
 
Interiorul a fost modificat pentru includerea echipamentelor de comunicație, intervenție și salvare montană, inclusiv prin adăugarea unei tărgi special concepute, amplasată pe partea din dreapta, unde scaunele au fost eliminate.
Șoferul dispune de multiple facilități de comunicare și orientare, iar al doilea membru al echipajului stă în spatele său, pe scaunul orientat către înapoi. Astfel poate oferi asistență pacientului și are acces la diversele echipamente de urgență.
 
Dacă vrei să vezi mașina, probabil cel mai probabil o vei găsi în Cervinia – o stațiune montană înaltă, aflată aproape de granița Italiei cu Elveția. Zona sa de schi este legată de zona Zermatt, chiar peste graniță.
Imagini: Nissan
Linkuri: https://www.nissan.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici