TAG Heuer Porsche câștigă cu Pascal Wehrlein prima cursă din Formula E, sezonul 2024

Tag Heuer Porsche Formula E

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tandemul Wehrlein/Porsche a pornit din Pole Position și a încheiat cu brio cursa din Mexic, prima dintre cele 16 pe care le include calendarul de anul acesta.

Porsche a început anul 2024 cu o victorie: Pascal Wehrlein a câștigat Mexic E-Prix, runda de deschidere a sezonului Campionatului Mondial Formula E ABB, la volanul unui Porsche 99X. Cursa a avut loc pe Autodromul Hermanos Rodriguez și a fost urmărită de circa 40.000 de spectatori.

„Este fantastic să începi sezonul cu o victorie. Am avut un weekend foarte puternic. După sezonul trecut, am petrecut foarte mult timp analizând totul și ne-am concentrat pe pregătirea pentru calificări. Plecarea din Pole Position de astăzi este dovada că această muncă grea a dat roade. Mulțumesc foarte mult echipei mele pentru asta.” – Pascal Wehrlein

Cele două mașini TAG Heuer Porsche Formula E, în antrenamentele pre-sezon din Valencia (octombrie 2023).

Colegul său în echipa TAG Heuer Porsche Formula E, Antonio Felix da Costa, n-a avut o zi fericită, ieșind din cursă în turul al treilea cu avarii la suspensie. Iar echipa client – Andretti Formula E, care folosește aceleași mașini Porsche 99X – a terminat în puncte cu ambii piloți, pe 9 și 10. Pe locul 9 vorbim chiar de campionul de anul trecut (și chiar câștigătorul cursei din Mexic, în 2023) – Jake Dennis.

2023 a fost cel mai de succes an de când Porsche s-a înscris în Formula E, având mari speranțe la un titlu chiar cu echipa de uzină anul acesta. Și, dacă tot vorbim de Porsche, poate merită precizat și că safety-car-ul continuă să vină tot de la Stuttgart, un Taycan Turbo S, care se poate vedea în imaginea de mai jos.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici