Skoda joacă Gran Turismo 7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O fi Skoda Vision Gran Turismo primul concept virtual pentru jocuri al mărcii, dar designerii nu s-au făcut de râs.

Polyphony Digital a lansat o actualizare semnificativă pentru Gran Turismo 7, unul dintre titlurile favorite ale celor ațâțați de mașini și pasionați de jocuri. Și, cu această ocazie, gamerii își vor putea încerca talentul și pe un concept virtual imaginat de cei de la Skoda.

Sigur că împrumută din liniile pe care le etalează toate Skodele noi, dar are o abordare radicală, exact cum îi stă bine unei mașini care nu e limitată de constrângerile normale ale mărcii. Adică, dacă un așa bolid ar fi, printr-o minune, produs de Skoda în realitate, ar stresa la maximum bugetele de dezvoltare, ar fi un efort semnificativ pentru tehnicieni care nu sunt obișnuiți să creeze și să regleze astfel de mașini, ar întâmpina greutăți uriașe în a găsi suficienți nebuni care să plătească prețul exorbitant.
Însă virtualul ne scapă de chestiile astea și ne lasă pe toți să ne bucurăm de un concept interesant și de o execuție frumoasă, atât în schițele de studio, cât și în forma finală, construită din pixeli.

Gran Turismo 7 include peste 400 de mașini de la peste 60 de producători de automobile, de la modele de producție familiare până la vehicule de curse rare și legendare din diferite decenii.

În joc, monopostul Skoda Vision Gran Turismo este electric, cântărește 1.300 kg și dezvoltă 1.071 CP și 1.020 Nm… „un pic” mai mult decât altă mașină radicală din istoria Skoda, una care a servit drept muză – 1100 OHC Spider (92 CP, 550 kg), construită de Skoda în 1957, cu gândul la cursa de la Le Mans.

Sigur că noul concept nu-i ajunge, de fapt, nici până la butucul roții mașinii de odinioară, dar apreciez efortul, fie el și pur digital. O întrebare se conturează totuși: Chiar și în lumea virtuală, or fi mulți care vor să se dea cu o Skoda imaginară, în locul altor „minuni” care au în lumea reală corespondente cu poveste, și nerv, și scârțâit adevărat de anvelope?

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici