Skoda Kamiq, SUV compact pentru piața chineză

kamiq-model-china

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Skoda a pregătit un nou SUV, dar din păcate noi nu îl vom putea cumpăra, deoarece este este destinat exclusiv pieței chineze.

El se numește Kamiq și ar fi trebuit să fie dezvăluit publicului la Salonul Auto de la Beijing din luna aprilie, însă câteva poze rătăcite și-au făcut apariția pe niște site-uri locale.

Dimensiunile de 4.390 x 1.781 x 1.593 mm îl fac pe Kamiq mai lung, mai îngust și mai scund ca un Karoq european (cel chinezesc e ceva mai mare), iar ampatamentul de 2.610 mm este fix între Volkswagen T-Roc și Skoda Karoq.

Exteriorul este destul de similar vărului occidental, însă farurile diferă puțin, Kamiq având un design ceva mai cuminte și mai simpatic.

SUV-ul ceh va fi propulsat de o unitate aspirată de 1.5 litri ce dezvoltă 110 cai putere, în esență o versiune lipsită de supraalimentarea existentă pe noile 1.5 TSI-uri.

Pentru că este mai convenabil din punctul de vedere al costurilor, Kamiq nu va fi asamblat la Mlada Boleslav, ci în China în fabrica Shanghai Volkswagen. Clienții asiatici vor putea cumpăra mașina din vară, iar prețul de bază este vehiculat undeva la echivalentul a 11.500 euro.

UPDATE: Skoda Kamiq a fost lansat la Salonul Auto de la Beijing, toate zvonurile fiind confirmate.