VEZI cu ce s-a plimbat PAPA FRANCISC la BUCURESTI!

duster-papa-francisc

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Weekendul trecut am avut onoarea, ca țară, de a-l primi în vizită pe Papa Francisc. Cu toate că SuperSPEED și cu religia nu prea au legătură, Suveranii Pontifi au avut, de-a lungul timpului, niște mijloace de transport absolut fantastice, numite papamobile, așa că am pus la cale o listă cu top 5 mașini folosite de papii Bisericii Catolice.

Înainte ca vehiculele motorizate să fie transportul ales de Biserica Catolică pentru a-l transforma pe papă, acesta era cărat și transportat pe umerii mai multor credincioși sau pe cai, el stând pe un scaun numit sedia gestatoria. Majoritatea mașinilor folosite în ziua de astăzi ca papamobile sunt albe și au numere de înmatriculare ce încep cu SCV, din latinul Status Civitatis Vaticanae. În nicio ordine particulară, acestea sunt cele mai interesante cinci papamobile pe care le-am găsit.

1. Renault 4

Papa Francisc alege să se plimbe în interiorul Vaticanului cu un Renault 4 pe care îl conduce singur. Trebuie să fii mare cunoscător ca să alegi o astfel de mașină, cu toate că aceasta s-a fabricat între 1961 și 1994 și s-a vândut în milioane exemplare. O țară în care s-a construit hatchbackul francez a fost Argentina, țara de origine a lui Francisc.

2. Fiat Nuova Campagnola

Această mașină se mai vindea sub numele de Renault TRM500 pe alte piețe, a fost construită între 1974 și 1987 și a avut ca sursă de inspirație modelul Jeep CJ. De ce este acesta un papamobil interesant? Simplu, în această mașină se afla Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1981 când aproape a fost asasinat. Din fericire, acesta a scăpat și a mai trăit până în 2005.

3. SEAT Panda

Știu, sună ciudat SEAT Panda. Asta pentru că înainte ca brandul spaniol să fie sub patronat VW, acesta era al italienilor de la Fiat, ce construiau diferite modele sub sigla SEAT în Peninsula Iberică. Pentru a nu se crea confuzie, modelul a fost rebranduit ca SEAT Marbella, însă atunci când Ioan Paul al II-a a vizitat Madridul în 1982, acesta s-a deplasat într-un SEAT Panda.

4. Mercedes-Benz ML

După atentatul asupra lui Papa Ioan Paul al II-lea în 1981, s-au implementat multe schimbări în ceea ce privește siguranța Suveranului Pontif. Mult timp, acesta a fost transportat folosind diferite modele Mercedes-Benz blindate și cu o suprafață vitrată generoasă, însă probabil cel mai recognoscibil și emblematic papamobil este prima generație Mercedes-Benz ML.

5. Dacia Duster

Mari patrioți ce suntem, nu putem elimina din această listă SUV-ul nostru extrem de popular și cea mai vândută mașină a Grupului Renault pe Glob. Papa Fracisc va folosi un Duster II special creat de uzina Dacia şi de Serviciul de Protecție și Pază (SPP), în conformitate cu normele de securitate. Acesta este tot de culoare albă, are motorizare diesel și este configurat în echiparea de top, Presige.