Skoda Roadiaq combină utilul cu plăcutul într-un SUV cu pretenții de birou mobil

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Skoda Roadiaq e doar un concept făcut de studenți, dar probabil că nu sunt primii care au visat la un birou mobil în care să lucrezi dintr-o poieniță.

Școala vocațională Skoda pregătește studenți de prin 2013 și am mai văzut concepte imaginate de tinerii designeri care se antrenează acolo pentru cariere în industria auto. Cu sprijinul experților din toate departamentele Skoda, ei proiectează și își construiesc propriile mașini de vis.
29 de ucenici au terminat acum al nouălea concept, denumit Skoda Roadiaq – un SUV multifuncțional… un camper și un birou mobil amestecate într-un concept interesant, cu propulsie electrică. 
 
Noua mașină „studențească” de la Skoda conține tot ce are nevoie un birou mobil modern: o conexiune permanentă la internet de mare viteză, un calculator cu monitor de 27 de inci și accesorii wireless, o stație de andocare, soluții inovatoare de stocare, o mulțime de prize și un espressor.
Există și niște celule solare capabile să alimenteze parțial accesoriile, inclusiv dușul. Și prin varii compartimente vei găsi farfurii, tacâmuri, pahare, scaune pliante și tot ce mai are nevoie un nomad contemporan care lucrează de la distanță. …Chiar și un cort pentru vreme proastă, care se atașează prelungind mașina astfel încât să poți folosi mai ușor accesoriile de bucătărie în partea din spate. Doar „liber de la firmă” să ai, sau „digital freelancer” să se cheme că ești.
 
După ce te-ai săturat de muncă, „biroul” Roadiaq se transformă prin câteva manevre dintr-un spațiu de lucru într-o zonă de living, cu un pat și o bucătărie mică. Iar după ce te-ai săturat de dormit și mâncat, te poți așeza la volan ca să o pornești în căutarea unui nou loc de campare.
 
Mașina îți pune la dispoziție tracțiune pe toate roțile, angrenate de două motoare electrice: unul de 150 kW (201 CP) și 310 Nm în spate, plus unul de 80 kW (107 CP) și 162 Nm în față. Bateria e listată cu o capacitate de 82 kWh (77 kWh net) și promite o autonomie teoretică maximă de 495 km în ciclu WLTP.
Lungimea mașinii a rămas la 4649 mm, lățimea la 1879 mm, dar este mai înaltă – 2050 mm – din motive evidente.
Producție? Teoretic nu. Practic… măcar câteva idei s-ar putea transfera către viitoare mașini de serie. Sau, zic eu, s-ar putea produce cu totul, dacă toți nomado-muncitorii care află de Skoda Roadiaq fac rapid niște transferuri bancare consistente 😉
Imagini: Skoda
Linkuri: https://www.skoda.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici