STUDIU – NU O SA CREZI cate masini ALBE s-au produs si vandut IN 2019!!!

P90366644_highRes_the-new-bmw-840i-gra

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Indiferent în ce zonă a Globului locuiți, șansele să vedeți mai multe mașini albe decât orice altă culoare sunt foarte mari.

Conform analizei BASF Color 2019, ce privește vopselele auto, aproximativ 39% din toate mașinile construite anul trecut au fost vopsite în alb. Deși albul este cea mai populară culoare în fiecare regiune, există diferențe semnificative în ceea ce privește ponderea albului la nivel regional. Spre exemplu, în regiunea Asia-Pacific, una din două mașini este vopsită în alb, în timp ce în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, doar una din trei mașini sunt vopsite în albul atât de popular.

Alte 39% din nuanțele de pe mașinile fabricate în 2019 sunt tot acromatice – negru, gri și argintiu. Nu contează că vorbim despre mașini, SUV-uri sau pick-up-uri, 78% din mașinile fabricate anul trecut nu au pic de cromatică în vopsea. Din cele 22 procente rămase, 9 sunt reprezentate de mașinile albastre, iar 7 de cele roșii, ceea ce înseamnă că mai rămân doar 6% pentru toate celelalte culori. Ce adunătură de triști suntem. Evident, albul domină pentru că este ieftin și multe mașini de firmă/flotă au această culoare, ba chiar este cea de bază pentru aproape toate modelele.

Subcompactele și alte vehicule mai mici tind să fie mai viu colorate. Dincolo de albastru și roșu, culorile maro și bej încep să câștige teren, în special în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Cine dorește culori interesante, BASF ne asigură că designerii lor folosesc pigmenți, efecte și alte inovații unice pentru a crea nuanțe profunde și strălucitoare, așa că nu ezitați și alegeți inspirat.