Dakar 2020: Luptă strânsă la Auto, Mani Gyenes aproape de o victorie

AP-22TKU2JDD2111_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

A 11-a etapă a Dakarului 2020 s-a sfârșit. Legând localitățile arabe Shubaytah de Haradh au fost 379 km de probă specială.

AUTO

După atâția km și atâta efort, francezul Stephane Peterhansel (MINI) s-a impus în fața lui Nasser Al-Attiyah cu un avans de doar 10 secunde, diferența dintre cei doi fiind acum doar de șase secunde la general, în favoarea lui Al-Attiyah. Sainz rămâne lider cu un avans de 10 minute, dar a pierdut opt în ziua de joi, ceea ce înseamnă că oricare dintre cei trei poate câștiga Raliul Dakar.

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

La motociclete a fost și mai strâns. Chileanul Pablo Quintanilla (Husqvarna) a câștigat etapa cu un avans de doar nouă secunde în fața austriacului Matthias Walkner (KTM) cu Luciano Benavides (fratele lui Kevin Benavides) pe locul al treilea, tot pe un model KTM. Clasa Malle Moto – Original by Motul pare aproape stabilită. Emanuel Gyenes a pierdut 20 minute în această etapă, însă avansul său de 80 minute este aproape de ne ajuns dacă românul nu greșește în ultima etapă.

1. Ricky Brabec – Honda

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Toby Price – KTM

CAMIOANE

Camioanele, Sau clasa rușilor în Kamazuri, a fost cea mai constantă de-a lungul competiției. În ziua de joi, Andrey Karginov s-a impus din nou, fiind urmat de Dmitry Sotnikov și de Anton Shibalov. Clasamentul general este neschimbat de o săptămână, cu Karginov lider, la mare distanță de urmăritori.

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz