Subaru Levorg se reinventează, propune un nou motor boxer turbo

2020-subaru-levorg-prototype-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Subaru Levorg este un break cam ignorat de noi, cu toate că se vinde în România.

La Salonul Auto de la Tokyo, producătorul japonez a prezentat un prototip al noii generații, un prototip gata de a intra în producția de serie.

Se remarcă grila mai mare, liniile mai agresive, aripile rectangulare și luminile ultra moderne. Mașina arată foarte bine, este bine proporționată, probabil se află în top 3 cele mai frumoase breakuri actuale. Nu mai vorbim de terminațiile evacuării care dau ii o super prezență lui Levorg.

Sub capota noului model va fi un nou propulsor 1.8 Boxer Turbo cu injecție directă și o tehnologie ce menține un amestec sărac de combustibil atunci când mașina nu se află în sarcină.

Probabil cea mai interesantă tehnologie a noului Levorg este noua generație a arsenalului de sisteme de asistență ale șoferului EyeSight cu patru radare și camere 360 grade. Acum mașina poate frâna la intersecțiile cu vizibilitate redusă, nu doar pe drumurile cu vizibilitate optimă. Mai mult, acum sistemul de navigație are o hartă de înaltă rezoluție ce știe poziția mașinii cu exactitate și poate încetini înainte de viraje sau recunoaște dacă mergi pe autostradă, activând sistemul de conducere semi-autonomă. Folosind Advanced Automatic Collision Notification, mașina va suna singură la urgențe în cazul unui accident, iar dacă șoferul are nevoie de asistență medicală, șoferul poate vorbi cu operatorul doar apăsând un buton.

Subaru Levog va fi lansat în Japonia la mijlocul anului 2020. Nu se știe când va ajunge în România, însă dacă va costa 30.000 Euro cu TVA cât cer japonezii pe actuala generație, nu cred că succesul său va fi cu mult mai mare.