Utilizatorii de iPhone își vor putea descuia mașina cu telefonul sau ceasul

2018-10-19-product-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pe viitor, e posibil să lăsăm cheia de la mașină acasă cu totul, deoarece o vom descuia cu telefonul.

În ultima versiune de software, iOS 13.4 Beta 1, Apple a introdus funcția CarKey pentru iPhone și Apple Watch. Folosind tehnologia near field communication (NFC), utilizatorii vor putea descuia, încuia și porni mașina ținând smartphone-ul sau telefonul mobil lângă cititorul NFC fără a folosi Touch ID sau Face ID. Cheia virtuală a mașinii va fi stocată în aplicația Wallet, împreună cu biletele de avion sau cardurile bancare.

Și mai există un avantaj, dacă vrei să îi împrumuți mașina unui prieten care are iPhone, Apple va oferi și ocazia de a invita încă o persoană (sau mai multe) să aibă acces la cheia virtuală. Producătorul american a investit recent în Car Conectivity Consortium, cu peste 100 membri importanți din lumea auto, inclusiv majoritatea OEM-urilor. Consorțiul a lansat în 2018 Digital Key 1.0, iar acum lucrează la versiunea 2.0, pe care se bazează și CarKey-ul din iOS 13.4. Digital Key se folosește de NFC, dar are și un chip separat pentru siguranță. Acesta nu doar că va oferi protecție împotriva atacurilor virtuale și a hackerilor, dar va putea descuia mașina chiar și atunci când bateria telefonului este complet descărcată.

Car Conectivity Consortium lucrează și la versiunea 3.0 pentru Digital Key. Aceasta va folosi tehnologie Bluetooth Low Energy și Ultra-Wideband pe lângă NFC, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai trebui să apropie telefonul sau ceasul de cititorul NFC, ci pot descuia mașina doar apropiindu-se de ea.

iOS 13.4 va fi disponibil pe iPhone SE, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+, X, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max începând cu primăvara aceasta, indiferent de regiune sau rețea. Joac-o p-asta, Android.