Tehnologie electrică germană, acum într-un ambalaj mai atractiv, Audi e-tron Sportback

2020-Audi-E-Tron-Sportback-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

e-tron a marcat începutul unui nou capitol pentru Audi, unul complet electric. Dar acum este momentul să schimbăm pagina și să vedem continuarea. La Salonul Auto de la Los Angeles, producătorul din Ingolstadt a prezentat e-tron Sportback, primul său SUV-coupe electric.

Dacă este să ne raportăm la design, schimbările sunt evidente. Bara față a fost redesenată cu o temă sportivă în minte, profilul a fost arcuit, iar spatele a fost compactat, fiind completat de către un eleron. Per ansamblu mașina este corect proporționată, ba chiar am putea numi-o frumoasă. Jantele configurabile au dimensiuni cuprinse între 19 și 22″.

Noi sunt farurile digital matrix LED, care probabil vor fi disponibile și pe e-tron-ul clasic. Fiecare dintre acestea dispun de un micromotor capabil să miște blocul optic de 5.000 ori pe secundă. Acest fapt ajută la iluminarea sau neiluminarea anumitor obiecte (precum traficul venind din sens opus) cu o precizie remarcabilă. Mai mult, aceste faruri minune pot proiecta animații pe un perete sau pe asfalt, creând o „scenă iluminată”.

Producătorul german recomandă pachetul S line care nu doar că vine cu un pachet aerodinamic mai interesant, dar și cu o suspensie pneumatică sport și praguri interioare iluminate, branduite S. Avantajul nu este doar estetic, deoarece împreună cu acest pachet și cu oglinzile laterale digitale, e-tron se laudă cu un coeficient aerodinamic de 0.25. Față de modelul standard, acest lucru crește autonomia cu 10 km.

Interiorul noului SUV nu putea fi diferit față de e-tron, mai ales în partea din față, acolo unde layout-ul, cele trei displayuri de înaltă diagonală și rezoluție, precum și volanul sunt identice. Compromisul a fost făcut în spate, acolo unde spațiul la cap pentru pasagerii banchetei a fost restrâns cu 20 mm, iar portbagajul are acum o capacitate de 615 litri, cu 192 litri mai mică decât fratele său deja consacrat.

Două versiuni de propulsie vor fi disponibile, cu nimic diferite față de SUV-ul e-tron:

  • 50 quattro: 313 CP, 540 Nm, 0-100 km/h în 6.8 s, 190 km/h V-MAX, baterie 71 kWh, 347 km autonomie WLTP, încărcare DC 120 kW (0-80% în 30 minute)
  • 55 quattro: 408 CP, 664 Nm, 0-100 km/h în 5.7 s, 200 km/h V-MAX, baterie 95 kWh, 466 km autonomie WLTP, încărcare DC 150 kW (0-80% în 30 minute)

Deși e-tron Sportback se poate lăuda cu tracțiune integrală, mașina este preponderent propulsată de roțile spate, din considerente de eficiență. Doar cererea de aderență copleșește puntea spate, atunci se cuplează în mod electronic și puntea față.

Printre echipamentele opționale propuse de Audi se numără scaunele încălzite, ventilate și cu masaj, luminile ambientale, sistem de sonorizare Bang & Olufsen sau un arsenal de sisteme inteligente de asistență ale șoferului.

Abia la primăvară vei putea cumpăra noul Audi e-tron Sportback, la un preț de bază în Germania de 71.350 Euro. Va exista și opțiunea unei versiuni de lansare numită „Edition One” configurat cu vopsea albastră, oglinzi digitale, jante de 21″, sistemul de sonorizare Bang & Olufsen, tapițerie din piele Valcona și plafon panoramic din sticlă.