Tesla mărește autonomia din nou, Model S și Model X sunt răsfățatele de data aceasta

tesla-recalls-15k-model-x-usa-canada-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acum ceva timp vă relatam faptul că Tesla a mărit autonomia lui Model 3 doar din software. Astăzi avem altă veste, la fel de spectaculoasă.

Mulțumită unor îmbunătățiri de ordin tehnic, la pachet cu ceva magie din software, Tesla a reușit să mărească autonomia modelelor Model S și Model X. Astfel, Model S Long Range poate parcurge acum 628 km, în creștere cu 28 km. Totodată, Model X Long Range poate parcurge 565 km cu un plin de baterii, adică o îmbunătățire de 38 km.

Chiar șeful companiei, sud-africanul Elon Musk a confirmat pe Twitter faptul că mici îmbunătățiri de hardware și software au avut loc în mod constant de-a lungul producției modelelor sale și că este normal să crească și autonomia. Mai mult, miliardarul a adăugat că Tesla lucrează la un set de jante și anvelope ce ar putea fi montate pe toate modelele existente și care ar putea duce autonomia dincolo de bariera de 400 mile (644 km).

Un zvon ar fi și că Musk pregătește baterii de 120 kWh pe Model S și Model X, acum fiind disponibile unele de 75 sau 100 kWh. Nu uitați și că anul acesta trebuie să iasă de pe linia de producție primele Roadstere de generație nouă cu acumulatori de 200 kWh și autonomie de 1000 km.