Vega EVX, primul supercar electric din Asia de Sud vine la Geneva

VEGA-EVX-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu se mai satură lumea de supercaruri electrice. Sau cel puțin aceasta este percepția după câte modele noi se lansează. La Salonul Auto de la Geneva vom vedea noul EVX de la Vega Innovations.

Este primul supercar electric din Asia de Sud și este construit manual, folosind o caroserie din fibră de carbon. Mașina nu este nici frumoasă, nici urâtă, te cam lasă indiferent, cu tot cu stopurile legate printr-o bandă LED și prin elementele din fibră de carbon expusă. Nu știu de ce, dar primul gând ce mi-a venit când am văzut EVX a fost conceptul Alfa Romeo Italdesign Scighera din 1997. O fi de la parbrizul înclinat sau poate pur și simplu o iau razna.

Interiorul este îmbrăcat în piele și finisat cu fibră de carbon, iar clienții vor avea chiar și un încărcător wireless pentru smartphone de la Spark Connected. Mai puțin cei care au telefoane OnePlus.

Supercarul de 2.090 kg este propulsat de două motoare electrice, unul pe fiecare punte, ce produc împreună 815 cai putere și 760 Nm. Astfel, vei reuși să atingi 100 km/h în 3.1 secunde, ceea ce este impresionant pe hârtie, dar un Model S Performance sau un Porsche Taycan Turbo S i-ar da metaforicul fum la plecarea de pe loc.

Și mai este un dezavantaj, acumulatorul de doar 55 kWh îi va permite o autonomie de 300 km. Un Nissan Leaf E+ are acumulator de 62 kW și nici nu se chinuie. Vega menționează că începând cu 2021 va fi disponibilă o baterie de 130 kW ce va oferi o autonomie de 750 km. Deci nu va cumpăra nimeni versiunea de 55 kWh decât dacă se pot schimba bateriile între ele.