Thomas Schäfer – CEO, Volkswagen – ne tachinează cu câteva imagini ale Golf-ului facelift, care apare în 2024.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Într-un clip publicat recent, Thomas Schäfer face un rezumat pentru 2023 și sugerează câteva direcții pentru marcă.

Apele nu sunt tocmai limpezi la Volkswagen. Modelele noi – electrice – nu s-au vândut în numărul așteptat, iar compania germană a anunțat recent și restructurări care vor reduce numărul angajaților. Totuși e de așteptat ca un nume atât de mare, cu multe mașini atât de iubite, să regăsească până la urmă drumul către inimile și buzunarele clienților.

Până atunci, într-un clip publicat recent, Thomas Schäfer – CEO, Volkswagen – face un rezumat pentru 2023 și sugerează câteva direcții pentru marcă. Iar la sfârșit, înainte de a-și lua rămas bun urând sărbători fericite și vacanță relaxantă colegilor, ne tachinează cu câteva imagini ale unei mașini aflate în faza finală de dezvoltare.

Cel mai probabil este vorba de noul Golf – adică un facelift al celei de-a opta generații; i-am putea spune 8.5, pentru că nu este o mașină complet nouă. Dar probabil va avea modificări suficient de importante pentru a acoperi bine perioada rămasă până când Volkswagen va pune pe piață viitorul Golf conceput de la zero ca o mașină electrică – undeva prin 2027 sau 2028.

Deocamdată nu vedem mai mult de un contur și câteva detalii ale elementelor iluminate din partea din față. Vedem linia de lumină care se întinde pe toată lățimea mașinii, urmărind marginea capotei. Vedem logo-ul iluminat și luminile de zi cu LED revizuite. Și constatăm că modificările sunt similare cu actualizările pe care Volkswagen le-a aplicat Touareg-ului.
În această direcție, e de așteptat să vedem un logo luminat și în spate, precum și ajustări interioare care să includă mai multe butoane fizice alături de comenzile touch-screen de pe un ecran infotainment mai mare.
Se bârfește că GTI-ul nu va mai avea deloc o cutie manuală, nici măcar opțională, dar propulsia va face totuși deliciul nostalgicilor… pe ultimul GTI cu motor termic.
A mai apărut camuflat prin câteva teste pe circuit și șosele, dar îl vom vedea la primăvară în toată splendoarea. Sau dezamăgirea, că nimic nu mai e sigur, se pare, nici când vine vorba de un hero-product, cum e venerabilul Golf.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici