Top 7 cele mai scumpe mașini din lume

Scumpe

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ne place, din când în când, să visăm cu ochii deschiși, așa că iată cele mai scumpe mașini din lume. Poate, poate câștigăm la loto (de câteva sute de ori).

Trebuie să menționăm că lista cuprinde doar prețurile mașinilor noi, nu cuprinde și prețurile mașinilor vândute la licitații pentru sume record. Aia e o discuție pentru altă dată.

7. Mercedes-Maybach Exelero-$8.000.000

Ne plac mașinile cu o poveste interesantă, iar acest concept Mercedes-Maybach cu siguranță bifează această căsuță. Un singur exemplar a fost produs vreodată, gândit special pentru a testa anvelope la viteze de peste 350 de km/h, și care ulterior a ajuns în clipul piesei „Lost One” de Jay-Z. Acum mașina se odihnește în colecția unui om foarte, foarte bogat.

6. Bugatti Centodieci-$9.000.000

Centodieci înseamnă „110” în italiană. Avem așadar un producător francez deținut de un grup german și cu nume în italiană, dar scump în toate limbile. Cârcotașii ar spune că este doar un Chiron cu alte haine, pe când fanii ar argumenta că este un tribut adus modelului legendar EB110, și cele 10 exemplare construite își merită prețul.

5. Rolls-Royce Sweptail-$12.800.000

Acesta a fost începutul seriilor one-off de la Rolls Royce și are ca surse de inspirație mașinile de la începutul secolului trecut și, altă pasiune a proprietarilor de Rolls-Royce, yachturile de lux. Patru ani a durat producția singurului exemplar, iar când a fost prezentat a devenit cea mai scumpă mașină din lume de la acea vreme. Și probabil cea mai luxoasă.

4. Bugatti La Voiture Noire-$16.000.000

„La Voiture Noire”, adică “Mașina Neagră” pentru cei care au chiulit de la franceză, este un omagiu adus mașinii lui Jean Bugatti, un Type 57 pierdut în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Construit să îmbine perfect luxul și performanțele uluitoare, această mașină one-off este apogeul Bugatti. Mai este nevoie să spunem ceva?

3. Pagani Zonda HP Barchetta-$18.500.000

Mai țineți minte ce ați primit cadou la majorat? Ei bine, Horacio Pagani a decis să marcheze cei 18 ani și totodată finalul de carieră al modelului Zonda cu o ediție specială, produsă în doar trei exemplare, din care astăzi mai există două. Fiind gândită pe gustul lui Horacio, cu un motor V12, 760 de cai-putere și cutie manuală, nu e de mirare că a ales să păstreze un exemplar pentru el. Și noi am fi făcut la fel.

2. Rolls-Royce Boat Tail-$28.000.000

E destul de evident din nume de unde s-au inspirat cei de la Rolls-Royce când au proiectat această bijuterie, a doua din seria Coachbuilt Rolls-Royce. Pentru noi, muritorii de rând, prețul pare obscen, însă clienții Boat Tail, care sunt doar trei la număr, înțeleg că nu poți pune preț pe lux, iar la capitolul ăsta Rolls-Royce știe ce face. Absolut fiecare detaliu al acestei mașini a fost gândit cu un singur scop, să ducă totul la superlativ.

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail-$32.000.000

Droptail este al treilea model Coachbuilt Rolls-Royce, și se spune că a treia oară este cu noroc, așa că este și cel mai scump. De data asta avem o serie de 4 exemplare, fiecare cu numele său și cu detalii unice, La Rose Noire fiind doar unul din ele, primul livrat după un proces de creație lung de 4 ani. A fost nevoie de 150 de încercări pentru a ajunge la această nuanță care să satisfacă standardele Rolls-Royce, iar detaliile necesită atât de multă concentrare și atenție încât angajații Rolls-Royce responsabili cu ele aveau la dispoziție sesiuni de o oră, de maxim 5 ori pe zi pentru a le realiza. Nu e de mirare că a durat 4 ani, așa șefi ne dorim și noi.

Imagini: Rolls-Royce, Bugatti, Mercedes-Benz, Pagani
Linkuri: Rolls-Royce, Bugatti, Mercedes-Benz, Pagani
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici