Toyota vrea să construiască orașul viitorului

Toyota-City-Of-The-Future-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ce faci când ești unul dintre cei mai mari producători auto din lume și te plictisești? Faci un brainstorming de zile mari și faci o declarație șocantă la CES. Adică fix ce a realizat Toyota anul acesta la Consumer Electronics Show 2020.

Japonezii au un plan de a construi un oraș întreg pe o suprafață de 0.71 km pătrați la baza Muntelui Fuji. Acesta va fi alimentat de pile electrochimice și va deveni un laborator viu unde cercetătorii vor locui și munci în domenii precum vehicule autonome, robotică, mobilitate personală, cămine inteligente sau inteligență artificială.

Pentru acest proiect a fost angajat arhitectul danez Bjarke Ingels, cel care a lucrat și la Google Mountain View sau World Trade Center. Clădirile vor fi construite preponderent din lemn, iar acoperișurile vor fi dotate cu panouri solare pentru a suplimenta energia produsă de pilele electrochimice. Mai mult, căminele vor fi dotate cu roboți ce vor face viața mai ușoară, precum și cu senzori biometrici ce măsoară sănătatea ocupanților. Străzile vor fi împărțite în trei categorii: vehicule motorizate, pietoni/mobilitate personală și doar pietoni. Chiar și vehiculele motorizate vor fi ecologice, doar cele care nu emit deloc emisii vor fi permise, astfel încât principala modalitate de transport vor fi shuttle-urile e-Palette, cele care vor avea și rol de vehicule de livrare.

Orașul Toyota va avea o capacitate de cazare de 2.000 oameni pentru început, de la angajați și familiile lor la cercetători, parteneri sau pensionari. Pe măsură ce se va dezvolta, orașul viitorului va putea găzdui și mai mulți oameni.