Dakarul își cere tributul, Paulo Gonçalves 1979-2020

AP-22SAE2S892111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu degeaba i se spune cel mai dificil raliu din lume. Și nu este prima dată când se întâmplă un astfel de eveniment deloc fericit. Probabil nu va fi nici ultima dată. Veteranul a 13 ediții Dakar la clasa Moto, cu un podium la general în 2015, portughezul Paulo Gonçalves și-a pierdut viața la km 273 al probei de duminică, după o căzătură lipsită de noroc. Medicii au încercat să îl resusciteze, dar era prea târziu. Paulo ar fi împlinit 41 ani peste nici o lună. Familia, prietenii, echipa și concurenții săi îi îi vor simți lipsa. Cu inima grea Dakarul, motorsportul și viața continuă.

Paulo Gonçalves 1979-2020

Auto

Prima etapă după ziua de odihnă ne-a dus pe un traseu de 546 km, unul ce leagă localitatea Riyadh de Wadi Al-Dawasir. Podiumul general începe să se contureze. Carlos Sainz (MINI) și-a mai adjudecat o victorie de etapă, fiind urmat de către Nasser Al-Attiyah (Toyota) și Stephane Peterhansel (MINI). Aceasta este ordinea și la general, deocamdată. Fernando Alonso a reușit al șaselea timp în ziua de duminică, urcând pe locul al 15-lea la general, fiind cel mai bun debutand.

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

Moto

Cu toate că a pierdut trei ore în ziua a șasea cu o problemă de motor, argentinianul Kevin Benavides (Honda) nu și-a pierdut motivația și a obținut cel mai bun timp în etapa cu numărul 7. Acesta a fost urmat de către spaniolul Joan Barreda Bort și de un constant Matthias Walkner, austriacul realizând cel de-al treilea cel mai bun timp două etape la rând. La general, lucrurile stau puțin diferit:

1. Ricky Brabec – Honda

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Jose Ignacio Cornejo Florimo – Honda

La Malle Moto – Original by Motul, clasa rezervată participanților fără asistență tehnică, francezul Benjamin Melot și-a adjudecat a doua victorie de etapă consecutivă, în fața lui Emanue Gyenes. Românul continuă să domine clasa, având un avans de 85 minute în fața altui francez, Florent Vayssade.

Camioane

La această clasă rușii au făcut, din nou, legea, Andrey Karginov s-a impus, Dmitry Sotnikov a ieșit al doilea, iar Anton Shibalov a luat bronzul. La general, clasamentul a rămas neschimbat:

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz

Începând de astăzi vom detalia și clasele ce participă la Dakar 2020. Începem cu Auto.

Auto înseamnă orice mașină ce cântărește sub 3.5 tone. Pare simplu, dar avem și patru subclase:

  • T1 – Improved Cross-Country Vehicles: Benzină/Diesel, 2×4/4×4
  • T2 – Cross-Country Series Production Vehicles: Benzină/Diesel, 4×4
  • T3 – Light Vehicles
  • OPEN – Mașinile folosite la Baja 1000, Baja 500 și alte eventimente de acest gen