Un nou Toyota Land Cruiser, talia XXXL, cu un design „low-poly”… parcă ieșit din Minecraft

Toyota Land Cruiser Se Concept

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Este un concept prin care Toyota vrea să ne arate în ce direcție ar putea merge Land Cruiser. Pe curent, cum altfel?!

 

Doar ce am văzut de curând noul Land Cruiser – varianta lui de vânzare din 2024. Are un design angular, mai brutal decât generațiile precedente, mai aproape de cum arăta la începuturi Land Cruiser. Totuși japonezii n-au vrut să se oprească aici, împingând ideea și mai departe, cu un concept și mai brut, parcă tăiat dintr-o bucată de metal, cu flexul și c-o daltă uriașă. Sau, mă rog, cu laserul 😜
Ce să zic, se pare că trend-ul „low poly” – adică aspectul ăsta „pixelat”, cu suprafețe drepte și muchii tăioase – migrează tot mai serios în zona mașinilor de ceva vreme. Tesla Cybertruck a dus lucrurile la extrem, desigur, dar sunt destule exemple care se folosesc mai mult sau mai puțin de look-ul acesta pentru a transmite soliditate, încredere, esență și autoritate.

Chiar dacă Toyota tocmai a rejuvenat modelul, nu-i niciodată prea devreme să privească înainte, de exemplu către cum ar putea arăta un viitor Land Cruiser electric, ieșit din zona retro-nostalgică și modernizat complet.

Toyota Land Cruiser Se

Ce știm despre Toyota Land Cruiser Se Concept?

Toyota comunică deseori sec, fără poveste:

„Toyota lărgește și mai mult atractivitatea brandului Land Cruiser cu un SUV care răspunde nevoilor diverse ale lumii.
Silențiozitatea ajută la crearea unui spațiu confortabil în cabină atunci când e condus în zone urbane și în alte condiții de drum.
Caroseria monococă oferă o manevrabilitate foarte receptivă și încredere în abordarea terenurilor accidentate.”

Deci sunt puține detalii disponibile deocamdată – și nici măcar o singură imagine cu interiorul – dar totuși știm că este o mașină foarte mare: 5.150 mm lungime, 1.990 mm lățime, 1.705 mm înălțime. Are și un ampatament foarte lung – 3.050 mm –, colosul permițând un al treilea rând de scaune, pentru un total de opt locuri la bord.

Propulsia este electrică și ar trebui să aibă un minim de două motoare pentru a putea pune la dispoziție tracțiunea integrală pe care oricine o asociază cu modelul. LED-uri, camere, ecrane și toate alea bineînțeles că sunt pe acolo, dar miza designerilor nu cred să fie tehnologia sau eficiența în momentul de față, ci doar abordarea asta monobloc, masivă , avangardistă (până la urmă) și detaliile Range-Rover-ești, mai evidente când te uiți la mașină din lateral sau de sus.

Dacă tot am adus vorba de legenda britanică, să fie oare cineva la Toyota care vede un Land Cruiser electric complet diferit și ultra-premium vândut în paralel cu „clasicul”, așa cum merg în tandem Range și Land Rover? S-ar putea, deși cred că în cazul nostru „Se Concept” este doar un experiment care testează marea fanilor cu degetul. Și desigur o confirmare a faptului că legandarul SUV este continuu în centrul atenției la Toyota, ca un redutabil vector de imagine și vânzări care este.

Îți place sau nu, ți se pare suficient de Land Cruiser sau nu, stârnește interesul și provoacă, așa-i?! Hai Toyota, zi-ne ce mai pui la cale, că doar ai promis 10 vehicule electrice de serie până în 2026!

Imagini: Toyota
Linkuri: https://www.toyota.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici