Uși funky către o nouă etapă în istoria Pininfarina. Pura Vision – preview pentru o mașină „de serie”

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Oamenii de la Pininfarina încă se joacă cu ideile, dar foarte curând vor dezvălui o mașină de serie inspirată din acest concept. Foarte curând… tot în luna august, se pare. Moment în care Pininfarina – prin brandul Automobili Pininfarina – va trece cu adevărat de la colaborări de top și high-class design „de închiriat” și unicate ieșite din comun la statutul producător auto.

 

Totuși când Pininfarina spune „mașină de serie inspirată de acest concept” de fapt se referă doar la ideile din spatele lui, nu neapărat la proporții și caracteristici principale. Pura Vision este doar un exercițiu și o declarație de intenție, se pare. Un fel de pod între conceptele cu care casa de design ne-a obișnuit și ceva fabricat în serie… foarte mică, că doar n-o să fie un produs  „de masă”?!

„PURA Vision este o punte de la prezentul nostru către un nou capitol interesant din istoria Automobili Pininfarina. În al cincilea an, am sărbătorit deja moștenirea noastră unică prin introducerea Battista Edizione Nino Farina. PURA Vision prezintă un viitor interesant și arată ce se poate realiza dacă aplicăm principiile noastre de design PURA unui tip de vehicul complet nou.
Mult mai important decât un simplu concept care previzualizează un vehicul viitor, PURA Vision prezintă o filozofie de design ageră și modernă, inspirată din tradiția bogată a brandului, și o rețetă inconfundabilă pentru o colecție de noi și frumoase mașini de lux.
Prima mașină din noul nostru portofoliu – spectaculoasă și diferită, dar totuși clar inspirată de PURA Vision – va fi prezentată alături de acest minunat concept la reședința privată a Automobili Pininfarina în timpul Monterey Car Week, între 17 și 20 august.” – Paolo Dellachà, Chief Executive Officer,  Automobili Pininfarina 

Vedem aici un automobil mare (peste 5,2 metri lungime), cu o postură și o prezență impunătoare, de tip SUV, dar totuși cu un profil de mașină sport și un interior foarte spațios și luminos, mai degrabă inspirat din lumea iahturilor. Dacă ți-e greu să o clasifici într-un segment, să știi că asta le-a fost și intenția, totuși ne ajută cu plasarea: Pura Vision este un e-LUV (electric Luxury Utility Vehicle).

Vedem linii frumoase și o abordare provocatoare, care parcă ne forțează să reanalizăm criteriile după care judecăm o mașină. Propulsia electrică a permis podeaua plată și cabina amplă, abundentă în detalii interesante. Numai dacă te uiți la ușile alea cu tri-deschidere, fără stâlpi, și îți cam pui mâinile-n cap de mirare. Nu-i vorbă, mai sunt și multe-multe alte lucruri sofisticate pentru care chiar merită să parcurgi galeria de imagini.

Potențial știm cu toții că este la Pininfarina, cel puțin pe partea de estetică și curaj. Totuși de la un concept remarcabil până la o mașină de serie care va intra în concurență cu giganții luxului e ceva cale de bătut. Practic, mi se pare că Pininfarina încearcă o manevră de tip Tesla, doar că la nivelul superior, unde puterea brandului poate contează mai mult decât orice. Ușor n-o să le fie.

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici