V8 TDI sub 100.000 Euro, noul Audi SQ7 este aici

51b7e6f3-2020-audi-sq7-tdi-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Când Audi a lansat noul SQ8 TDI, apoi Q7 facelift fără versiunea S, m-am gândit că ar putea 8-ul prelua ștafeta de SUV sportiv cu monstru diesel sub capotă.

Ce mă bucur că m-am înșelat, deoarece din Ingolstadt a apărut astăzi noul SQ7 TDI.

Evident, toate schimbările de la facelift și-au făcut locul și aici, însă cea mai mare diferență o constă body-kit-ul exterior și grila cu dungi verticale, în loc de ce le orizontale. Ciudat este că oglinzile nu sunt argintii, ci în culoarea mașinii, o tradiție de ani de zile, ruptă de nemți.

Interiorul este identic cu el de la Q7, care este preluat de la Q8, cu excepțiile sportive de rigoare (volan, scaune), iar pachetul tehnologic este unul copleșitor, de la asistent virtual Alexa, faruri HD Matrix LED, sau sistem de sonorizare Bang & Olufsen.

Motorizarea a rămas neschimbată, un V8 TDI de patru litri ce dezvoltă 435 CP și 900 Nm. Acesta este conectat la o transmisie automată cu opt trepte și hidroconvertizor de cuplu de la ZF și la tracțiunea integrală quattro ce îi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Manevrabilitatea este asigurată de către sistemul de direcție integrală, iar un sistem de frânare cu discuri ceramice se regăsește pe lista de opționale.

La un preț de bază de 94.900 Euro cu TVA în Germania, noul Audi SQ7 TDI este mai scump decât VW Touareg V8 TDI (același motor) și mai rapid decât noul Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+, al cărui preț nu a fost încă dezvăluit.