Nici măcar Audi SQ8 nu scapă de emblema TDI, V8 TDI

3f8c902c-audi-sq8-123

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Audi, mai nou, toată gama S (mai puțin S3) a devenit diesel. SQ5S4, S5, S6, S7 au acum sub capotă propulsorul 3.0 TDI, iar SQ7 ascunde un V8 biturbo de patru litri, tot pe motorină.

Ei bine, nemții nu s-au putut abține și au montat 4.0 TDI și pe SQ8. Asta înseamnă 435 cai putere și 900 Nm din V8-ul supraalimentat cu două turbine și cu un compresor electric pe 48 V ce promite să elimine turbo lag-ul.

Mașina atinge 100 km/h în 4.8 secunde și este limitată la 250 km/h, deși sunt sigur că ar duce 275 de voie. Același sistem de 48 V permite mașinii să ruleze exclusiv electric până la viteza de 22 km/h.

Dinamica a fost vizată și ea, așa că SQ8 a primit frâne ceramice în standard, precum și suspensie pneumatică. Pe lista de opționale se vor regăsi direcția integrală, un diferențial sport și bare antiruliu active.

Bodykit-ul a fost schimbat puțin și înlocuit cu unul mai agresiv, difuzorul este de culoare argintie, iar evacuările au acum patru terminații adevărate. La interior vei găsi pedale din oțel inoxidabil, praguri din aluminiu, multe embleme S și finisaje din Alcantara.