Vezi un Mercedes-AMG ONE la Țiriac Collection. Cât o fi costat exemplarul cu numărul 84, din 275?!

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-AMG One este un supercar cu propulsie hibridă și tehnologie din Formula 1, produs în serie foarte mică. Nu multe vor fi accesibile publicului, așa că merită văzut.

Impresionantul bolid prezentat cu ceva vreme în urmă de Mercedes AMG aduce pe stradă tehnologie derivată din Formula 1, la dezvoltarea lui luând parte inclusiv septuplul campion mondial, Lewis Hamilton.

Aerodinamica a beneficiat de același tratament riguros prin care trec și monoposturile de curse pentru optimizarea fiecărei suprafețe, integrând și elemente active pentru aripile din față, spoilerul frontal și eleronul din spate. Propulsia este realizată hibrid, de un V6 de 1.6 litri montat central și motoare electrice pe axa față. Sistemul integrează unități MGU-H și MGU-K, tehnologii preluate direct de la monopostul Mercedes F1 W06 din 2015. Puterea combinată urcă la 1063 de cai putere, iar mașina poate atinge o viteză maximă limitată electronic la 352 de km/h.

„Pentru colecție, prezența unui AMG ONE înseamnă un mare plus, deoarece sunt puține astfel de mașini în lume și probabil nu multe dintre ele pot fi accesate de public. De astăzi, AMG ONE – exemplarul cu numărul 84, dintr-o serie limitată de 275 de unități, se alătură celorlalte câteva sute de automobile pe care le-am colecționat de-a lungul timpului. 
Ceea ce a început ca o pasiune personală s-a transformat într-o atracție foarte mare, inclusiv la nivel internațional, iar acest lucru este pentru mine o mare satisfacție” – declarație făcută de Ion Țiriac, prezent la prezentarea oficială de vineri, 19 aprilie.

Cel mai recent exponat al colecției este deocamdată expus în prim plan, chiar la intrare, înconjurat de alte supermașini spectaculoase. Se alătură însă multor exemplare istorice Mercedes-Benz, o marcă de suflet a lui Ion Țiriac.
Doar dacă numeri AMG-urile expuse ajungi la 20, dar remarcabila colecție lasă vizitatorul să vadă de aproape peste 170 de vehicule clasice sau recente – toate aparte, unele chiar foarte-foarte rare.

Nu știm cât a costat mașina, pentru că nici măcar Mercedes-AMG nu a comunicat niciodată oficial prețul de vânzare. Cele 275 de exemplare au ajuns la cei mai fideli clienți ai mărcii, exemplarul expus în București având numărul 84.
În presă s-a vorbit de un preț „la fabrică” de circa 2,5–3 milioane euro pentru fiecare exemplar, dar o mașină a apărut recent la o licitație cu un preț mult mai mare, de peste 5 milioane de euro.

Țiriac Collection este localizată în Otopeni, strada Calea Bucureștilor, numărul 289. Este deschisă pentru public în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. www.tiriaccollection.ro

Câteva imagini oficiale cu Mercedes-AMG ONE

Imagini: Țiriac Collection, Mercedes-AMG
Linkuri: https://www.tiriaccollection.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici