VIDEO: Giurgea a fost să vadă noul FORD PUMA fabricat la CRAIOVA

fa90c4f0-ford-puma-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ford a dezvăluit astăzi noul Puma. Cu toate că nu mai este un coupe de mici dimensiuni, mașina păstrează caracterul dinamic.

Puma va fi fabricat la Craiova, alături de EcoSport și face parte din aceeași clasă cu acesta, doar că se observă diferențele de concept. Puma este puțin mai lung, mai lat și mai scund decât EcoSport. Și, zicem noi, mult mai frumos. Seamănă puțin cu noul Kuga și încorporează cel mai nou limbaj de desing Ford. Mai mult, inginerii nu au făcut compromisuri și promit un portbagaj foarte încăpător, așa cum demonstrează Giurgea în clipul de mai jos. Trebuie menționat că în locul roții de rezervă se mai află încă un spațiu de stocare de dimensiuni generoase.

Mașina pe care o vedem în imagini și în clip este în echiparea ST-Line X cu faruri și stopuri full LED, precum și o grilă neagră. La startul vânzărilor vor fi disponibile două motorizări mild-hybrid numite 1.0 EcoBoost Hybrid. Motorizările 1.0 EcoBoost vor primi un demaror/gegerator și un sistem de 48V. Acestea va recupera energia la frânare pierdută în timpul frânării sau mersului pe liber și vor alimenta o baterie Li-Ion răcită cu aer. Numit BISG (Belt-integrated starter/generator), sistemul va ajuta motorul termin în accelerații și va lua locul tradiționalului alternator. Versiunea de bază va produce 125 CP, iar cea de top, 155. Alte motorizări vor mai apărea de-a lungul vieții noului Puma, inclusiv un diesel.

Interiorul seamănă foarte mult cu cel al Fiestei sau al lui EcoSport și acesta este un lucru bun, deoarece ergonomia este la un nivel destul de ridicat. În ceea ce privește sistemele de asitență ale șoferului, americanii au dotat puma cu tempomat adaptiv, Emergency Steering Assist, sistem de parcare autonomă, Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection sau Emergency Brake Assist.

Puma a primit tabloul de bord digital văzut pentru prima dată pe Kuga, are diagonala de 12.3″ și este personalizabil după preferințele șoferului. Sistemul de infotainment SYNC 3 este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto și un sistem de sonorizare B&O Play se regăsește pe lista de opționale. Nu uitați nici de hayonul acționat electric, o dotare destul de rar întâlnită în acest segment.

Noul Ford Puma va vedea interioarele showroomurilor începând cu anul 2020.