Vision Van: Viitorul viitorului Sprinter

491166l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Când am condus ultima oară o dubă Mercedes-Benz, cel mai actual Sprinter, ne bucuram de faptul că poți să îți comanzi utilitara ușoară cu transmisie automată. Ei bine, în viitor, dacă acest viitor ne va mai prinde prin presa auto vom putea conduce un Sprinter care va fi inspirat ca design de acest concept: Vision Van.

Vision Van este propulsat de un motor electric de 100 CP la care pot fi adăugate diverse tipuri de baterii, capabile să ofere în funcție de necesități între 80 și 270 kilometri autonomie. Mai departe, Vision Van își propune să schimbe complet și modul de livrare al pachetelor: procesul de curierat, destinatarul, centrul de distribuție și cel de primire sunt conectați într-un cloud iar totul va fi automatizat. Chiar și spațiul de încărcare va fi controlat de roboți și va folosi drone: mașina parchează într-o zonă rezidențială și de aici dronele vor livra pachetele la destinatari.

Înainte de acest moment, pachetele vor fi inventariate automat și vor fi încărcate peste noapte  la firma de curierat prin intermediul unui sistem special.