Vrei să vezi cum arată un Smart #5 echipat de aventură? Uite Summit Edition cu colecția Adventurers.

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Se pare că Smart nu vrea să lase lucrurile la voia întâmplării pentru prima lor mașină „aventuroasă”. Un pachet special de accesorii e gata să îmbie la drumeție.

Ce nu e gata sau o fi, dar nu știm noi… e lista de prețuri. Putem să facem niște presupuneri.
Smart #1 Premium se poate achiziționa în Germania cu circa 45.000 de euro, iar Smart #3 Premium costă aproape 47.000 de euro. Un pic optimist, mă gândesc că #5 Premium ar putea pleca de la 52.000, iar Summit Edition cu pachet Adventurers va mai adăuga încă vreo 5 mii. Sigur că, dacă în ghicitul meu își bagă coada și eventuale alternative pentru baterii/puteri mai mari sau tracțiune integrală, sumele vor mai urca.
M-am referit la Premium, pentru că asta e mașina pe care Smart a dat-o publicității, alături de versiunea Summit Edition. Totuși, așa cum la #1 și #3 există și variante mai sărace în echipare, dar mai blânde cu portofelul, e de așteptat ca și #5 să aibă un preț de bază cu 8-9 mii mai mic, pe undeva pe la 44.000 euro.

Vor mai trece câteva luni până când #5 va putea fi comandat și vom ști exact cât costă mașina, echipările și accesoriile opționale. Între timp, ne uităm la poze.

Smart #5 Premium alături de Smart #5 Summit Edition

Pachetul „Adventurers” va tenta drumeții cu accesorii speciale, inclusiv un portbagaj pentru plafon și o scară laterală de acces. Se mai remarcă pe plafon o bară cu lumini pentru off-road și pragurile laterale, dar ni se spune că mașina are și scuturi de protecție dedesubt. În imagini vedem și o culoare „de munte”, spoilere închise la culoare, jante diferite de cele de pe versiunea Premium, precum și o cutie suplimentară pe montantul C, unde mă gândesc că ar putea fi alte accesorii și gadgeturi utile drumeților. Summit Edition propune și un cârlig electric pentru remorcă.

Amintesc că vorbim de o mașină electrică de 4,7 metri lungime, cu ampatament de 2,9 metri, pe o platformă de 800 de volți, cu baterie de 100 kWh. Autonomia citată de comunicatul oficial ar ajunge la un maxim de 740 km (regim CLTC – China Light-Duty Vehicle Test Cycle), iar șoferul va avea la dispoziție moduri de condus pentru on și off-road, inclusiv Adaptive, Sand, Snow, Mud sau Rock.

#5 se mai laudă cu scaune speciale și banchetă care transformă în pat, cu multe spații de depozitare prevăzute în habitaclu, cu un mic portbagaj frontal de 72 de litri și un maximum de încărcare în spate de 1.530 litri.

Între imaginile oficiale s-au strecurat și un cort și o bicicletă, realizate alături de Heimplanet și Trek. Și mai adaug mai jos un clip în care poți vedea mașina în mișcare, până o prindem și noi la un test.

 

Pentru imagini cu Smart #5 Premium poți vedea articolul de aici.

Imagini: Smart
Linkuri: https://global.smart.com/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici