X3 cu forță de M8, AC Schnitzer X3 M Competition

BMW-X3M-by-AC-Schnitzer-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

O mașină pe care o veți vedea în curând la #superspeedlaprotv sau pe care o puteți admira în walkaroundul de mai jos este BMW X3 M Competition, primul super SUV de clasă medie al bavarezilor.

Doar că oricâtă putere ar avea o mașină sau oricât de rapidă ar fi aceasta, mereu vor exista oameni (a se citi tuneri) care vor să arate că producătorii puteau stoarce mai mult din produsele lor. Unul dintre aceștia este AC Schnitzer, unul dintre cei mai cu tradiție modificatori de BMW-uri.

Inginerii nemți au luat unitatea S58 a lui X3 M Competition (șase cilindri în linie, 2.998 cc, două turbine, injecție directă) ce producea deja 510 cai putere și 600 Nm și au dus-o la 600 CP și 700 Nm. Prin comparație, V8-ul noului BMW M8 produce 600 CP și 750 Nm, iar acesta se apropie extrem de mult de el.

Nu avem cifre de performanță, dar putem spune cu certitudine că X3 M F97 atinge 100 km/h în mai puțin de patru secunde. Pentru a putea ține în frâu plusul de putere, AC Schnitzer a montat un set de arcuri ce scade garda la sol cu 20 mm pe față și 25 mm pe spate, îmbunătățind manevrabilitatea și stabilitatea. Clienții vor putea alege și două tipuri de jante, ACL1 Light Alloy Wheels de 20″ vopsite fie în două nuanțe, fie în antracit, încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S 255/45 R20 pe față și 265/45 R20 pe spate sau AC2 Light Alloy Wheels de 22″, cu aceleași opțiuni de culoare, aceleași anvelope, doar că acestea au dimensiunea de 265/35 R22 pe față și 275/35 R22 pe spate.

AC Schnitzer este și un expert în modificările estetice de bun gust, X3 M Competition primid un splitter subtil, o aripă spate montată pe plafon, agățată de eleronul deja existent, embleme AC Schnitzer și folie de protecție pentru difuzor. Tunerul declară că micile modificări îmbunătățesc forța de apăsare pe ambele punți la viteze ridicate. La interior nu avem multe modificări, cu excepția pedalierului, suportului de cheie și a padelelor din aluminiu. Și ca un ultim detaliu avem controllerul sistemului de infotainment iDrive acoperit cu o carcasă Black Line.

Ce te faci însă dacă ai un BMW X3 M și nu un X3 M Competition? Simplu, AC Schnitzer pregătește un set de modificări atât tehnice, cât și estetice pentru celălalt reprezentant BMW din segmentul SUV-urilor ultra rapide de clasă medie.