X6 de buget, Renault Arkana debutează pe piața rusă

68f18b16-2020-renault-arkana-russia-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault a introdus pe piața din Rusia un SUV-Coupe numit Arkana. Deși modelul seamănă foarte mult cu studiul ce poartă același nume, aceasta este versiunea destinată producției de serie.

Dacă vreodată v-ați întrebat cum ar arăta un Megane Sedan SUV, avum aveți răspunsul, deoarece Arkana fix acest lucru este.

Surprizele vin la interior, acolo unde Arkana are câteva elemente preluate de la Dacia Duster, semn că Arkana nu se dorește a fi un Kadjar premium, ci un SUV-coupe mai de buget. Ceasurile de bord – Duster, volanul – Duster, mai puțin cele două spițe din partea inferioară, butoanele sistemului de climatizare – Duster.

Există și câteva elemente ce deosebesc Arkana de un model low cost, precum farurile full-LED, sistemul de infotainment cu ecran tactil de 8″, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, luminile ambientale, sistemul de sonorizare de la Bose, camerele 360 grade, avertizare de pericole venind din unghiul mort sau senzorii de parcare.

Motorul este deja cunosctutul 1.3 TCe ce dezvoltă 150 cai putere care și-a făcut loc mai pe toate modelele alianței Renault-Nissan, dar și pe modelele Mercedes-Benz compacte. Acesta este cuplat la o transmisie automată CVT X-Tronic preluată de la Nissan. Șoferii vor avea de ales între trei moduri de rulare: Normal, Sport și MySense. Tracțiunea față va fi cea oferită standard, integrala fiind pe lista de opționale.

În Rusia, Renault Arkana va avea un preț de bază de mai puțin de 20.000 euro cu TVA.