Zagato și Aston Martin continuă colaborarea cu două modele superbe

7f9abaf0-aston-martin-dbz-centenary-collection-07

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Zagato, acest carosier italian a împlinit 100 ani în 2019. Cu această ocazie, Aston Martin a propus crearea a două modele, unul istoric și unul modern.

Primul este DB4 GT Zagato Continuation și este fix ceea ce îi spune numele, o continuare a celebrului DB4 GT Zagato construit între 1960 și 1963 în doar 25 unități.

Celălalt model este DBS GT Zagato. Nu trebuie să fii un geniu ca să îți dai seama că este bazat pe DBS Superleggera. Mașina din imagini este vopsită în nuanța Supernova Red, dispune de finisaje exterioare din fibră de carbon (difuzorul și plafonul) și are un set de jante negre-aurii forjate 3D. Emblemele aripilor sunt construite din aur de 18 karate, dungile laterale sunt eloxate cu aur, la fel și prezoanele roților. Trebuie să vorbim despre grilă. Aceasta este prima dată când se folosește fibra de carbon configurabilă în domeniul auto. Cele 108 elemente în formă de diamant închid grila când mașina este parcată și o deschid atunci când mașina se află în mișcare.

La interior găsim piele Spicy Red, dar și primele finisaje metalice printate 3D pe un automobil. Aparatul are nevoie de 100 ore pentru a le printa, apoi sunt vopsite în culoarea Gold PVD (Physical Vapour Deposition) și apoi polișate de către un grup de experți. Cine dorește alte materiale poate alege din aluminiu sau fibră de carbon printate 3D, iar clienții cu adevărat pretențioși își pot printa propriile logouri sau mascote.

Sub capota lui DBS GT Zagato se află un V12 biturbo de 5.2 litri ce dezvoltă 770 CP, cu 45 mai mulți decât ce oferă DSB Superleggera. Cele două mașini vor fi vândute ca și perechi, 19 la număr, la un preț de 6.75 milioane Euro fiecare.