Audi Q7 primește două versiuni plug-in-hybrid, nu anunță pe nimeni

07_6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uite aici o știre pe care nu o să o vedeți nicăieri altundeva. Audi tocmai a lansat o nouă versiune a lui Q7, una plug-in-hybrid, dar nu a spus la nimeni.

Mașina poartă numele de Q7 60 TFSI e și dispune de câteva elemente în comun cu alte modele ale grupului VAG. Motorul termic este cel folosit pe versiunile 55 TFSI + Touareg V6 + Cayenne/Panamera V6, este vorba despre un 3.0 TFSI ce dezvoltă 340 CP și 450 Nm. Motorul electric este unul de 136 CP și 400 Nm și îl știm de pe Cayenne/Panamera E-Hybrid, Cayenne/Panamera Turbo S E-Hybrid și, într-o versiune puțin detunată, de pe noul Bentley Bentayga Hybrid. Transmisia este una automată cu opt rapoarte și convertizor de cuplu ZF pe care o folosește aproape toată industria, iar bateria de 17.3 kWh este cunoscută de la vechiul Q7 e-tron sau, din nou, de la Bentayga Hybrid.

Rezultatul este următorul. Avem un SUV plug-in-hybrid premium ce produce în total 455 CP și 700 Nm. Aceste cifre sunt suficiente pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h undeva între 5 și 5.5 secunde (nu avem cifre oficiale). Viteza maximă, în schimb, este de 241 km/h. Bateria îi va putea oferi mașinii o autonomie exclusiv electrică de 42 km, cu 3 km mai mult decât Bentayga Hybrid, dar cu mult mai puțin decât ce reușesc BMW X5 xDrive45e sau Mercedes-Benz GLE 350 de, iar aceasta va putea fi încărcată în doar 2.5 ore folosind o sursă de 7.4 kW.

Șoferii vor putea alege între trei moduri de rulare:

  • Hybrid: Tranfer inteligent între cele două surse de propulsie
  • EV: Full electric
  • Charge Hold: Bateria este încărcată și nu este folosită decât dacă sistemul de regenerare a energiei la frânare reușește surplus de curent.

Chiar și tabloul de bord digital Audi Virtual Cockpit a fost modificat pentru a afișa informațiile necesare unui automobil plug-in-hybrid, precum starea de încărcare a bateriei sau autonomia electrică.

Va exista și o versiune mai puțin puternică, numită Q7 55 TFSI e, ce va folosi același sistem de propulsie detunat la 381 CP. A nu se confunda cu A7 55 TFSI e ce utilizează o baterie mai mică, iar puterea ansamblului nu este atât de mare.