Cadillac CT5, rival american pentru BMW Seria 5

f0db1bf5-2020-cadillac-ct5-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cadillac va lansa la Salonul Auto la New York înlocuitorul modelelor ATS și CTS. Va rivaliza cu Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E și va purta denumirea de CT5.

Urmând trendul de design actual al americanilor, CT5 dispune de faruri full LED, lumini de zi verticale, un profil sportiv și linii musculare.

Noua limuzină va dispune de două variante de echipare, Sport și Luxury. Ele pot fi deosebite prin stopurile de nuanță diferită, Sport avându-le mai închise.

Nu avem decât o singură imagine cu interiorul lui CT5, iar aceasta ne arată schimbătorul și controllerul pentru sistemul de infotainment. Tapițeria din piele, ornamentele din lemn și scaunele ventilate vor răsfăța cabina rilvalului lui Lexus ES.

Clienții vor putea configura mașina atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală. Motorizările diponibile vor fi un 2.0 turbo pe benzină, același motor de sub capota lui Chevrolet Camaro și Opel Insignia GSi, precum și un V6 biturbo de trei litri. Transmisia aleasă de GM pentru acest model este cea cu 10 viteze și hidroconvertizor de cuplu dezvoltată în colaborare cu Ford. O știți deja de pe Ford Mustang facelift.

Asamblarea noului Cadillac CT5 va avea loc la fabrica din Lansing Grand River, acolo unde General Motors a investit 211 milioane $.