Dakar 2020: Alonso impresionează, motocicletele nu participă

AP-22SMDYPPW2111_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Paulo Gonçalves nu este uitat în paddock-ul Raliului Dakar, ba chiar și-ar fi dorit ca cea mai dificilă competiție de motorsport din Lume să continue, ceea ce s-a întâmplat. Etapa a opta a primului Dakar asiatic a însumat 477 km competiționali, plecând din Wadi Al Dawasir și încheind în același loc.

AUTO

Aceasta a fost proba în care au existat cele mai multe surprize. Pentru început, francezul Mathieu Serradori, în al său buggy privat, a șocat cu prima sa victorie de etapă. Apoi a urmat alt șoc, multiplul campion mondial de Formula 1, dublul campion WEC și dublul învingător în cursa de 24 ore de la Le Mans, Fernando Alonso, a reușit al doilea timp cu a sa Toyota Hilux. Bronzul etapei a fost adjudecat de către argentinianul Orlando Terranova (MINI). Liderul Carlos Sainz a reușit doar al 15-lea timp. Clasamentul general a rămas neschimbat în ceea ce privește pozițiile fruntașe.

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

Această clasă nu a mai participat în ziua de luni în onoarea portughezului aulo Gonçalves. Clasamentul general rămâne neschimbat după ziua de duminică, ceea ce înseamnă că Mani Gyenes are un avans tot de 85 minute la clasa Malle Moto – Original by Motul.

CAMIOANE

Rușii Andrey Karginov și Anton Shibalov își continuă dominația la această clasă cu ale lor Kamazuri, însă pentru prima dată în acest raliu îl avem pe cehul Ales Loprais în primii trei ai unei etape. Clasamentul general este același, cel puțin pozițiile fruntașe.

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz